Cine este CEO-ul in varsta de 10 ani care conduce o afacere de o jumatate de milion de dolari

Autor: Ana Raduta Postat la 22 martie 2011 243 afişări

Ziua se duce la scoala, iar seara are treaba la birou. Afla cum arata viata celui mai tanar CEO din lume si cum a ajuns sa conduca o afacere de 500.000 de dolari.

Cu cativa ani in urma, Rick si Lauren Altman au deschis un magazin online care comercializeaza o gama intreaga de obiecte destinate copiilor, de la brelocuri, rucsaci si creioane decorate pana la haine, toate lucrate manual. Pentru ca se adreseaza unei categorii de clienti extrem de pretentioase, cei doi au intrat usor in umbra, iar deciziile strategice au fost preluate de fiica lor Hannah, in varsta de doar 10 ani.

In timp ce alti copii de varsta ei nici macar nu au inceput sa se gandeasca la meseria pe care ar dori sa o aiba mai tarziu, Hannah Altman este deja CEO-ul propriei companii. "Hannah's Cool World" se numeste magazinul detinut de familia Altman si condus de Hannah si are deja 12.000 de clienti inregistrati, din toata lumea. "Hannah's Cool World" exporta produse lucrate manual in tari precum Italia, Israel, Norvegia, Spania, Australia si Noua Zeelanda. In 2009, anul lansarii managzinului online, familia Altman a vandut nu mai putin de 250.000 de ornamente pentru pixuri si creioane.

De fapt, "Hannah's Cool World" face parte din grupul IBeOn, lansat de sotii Altman in 2007. Din acelasi grup face parte si magazinul online CoolZips.com, al carui nume a fost gasit chiar de micuta Hannah, pe atunci in varsta de doar sapte ani. Acela a fost, de altfel, si momentul in care si-a facut intrarea in "afaceri".

Produsele pe care le vindeau la inceput erau facute chiar de Lauren Altman, care a renuntat la o cariera de director executiv pentru a de ocupa de afacerea familiei. Lui Hannah nu i-a fost, astfel, deloc greu sa se familiarizeze cu termeni precum "vanzari", "cifra de afaceri" sau "profit".

Ideea de a face si a comercializa ornamente pentru instrumentele de scris i-a venit tot micutei, dupa ce, la finalul unei seri petrecute cu familia in oras, aceasta a ramas cucerita de un automat care vindea astfel de ornamente. I-a cerut tatalui sau bani pentru a-si cumpara unul, iar cand a ajuns acasa le-a propus parintilor sa deschida un magazin online in care sa vanda ornamente penru pixuri si creioane. Pentru ca nu au vrut sa suprime spiritul antreprenorial al fiicei lor, cei doi au fost de acord si bine au facut pentru ca la scurt timp produsele de pe "Hannah's Cool World" au atras o multime de comenzi.

"Faptul ca avem o afacere ca asta ne-a dat un grad foarte mare de libertate. Lucram in fiecare zi aproape toata ziua, insa nu o resmitim ca pe o corvoada, pentru ca ne place foarte mult ceea ce facem", spune Rick Altman. Acesta adauga si faptul ca Hannah nu a fost pentru niciun moment privata de placerile copilariei. Nu lucreaza mai mult de cinci ore pe saptamana, iar munca sa consta in identificarea tenditelor in materie de obiecte decorative pentru copii.

Chiar si asa, sa fii CEO la 10 ani nu e deloc usor. "Nu prea vorbesc despre asta la scoala, dar nici nu ascund ceea ce fac. Vin copii pe la mine sa ne jucam si atunci vad toate jucariile la care lucram. Nu tin secrete fata de ei", conchide Hannah.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEO,
afacere,
bani,
Lauren Altman
/actualitate/cine-este-ceo-ul-in-varsta-de-10-ani-care-conduce-o-afacere-de-o-jumatate-de-milion-de-dolari-8086316
8086316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.