China vrea să ancheteze Oracle şi IBM, în uma scandalului de spionaj declanşat de Edward Snowden

Postat la 16 august 2013 69 afişări

China pregăteşte anchetarea companiilor IBM, Oracle şi EMC Corp din cauza unor chestiuni legate de securitate, ca urmare a dezvăluirilor fostului contractor american Edward Snowden privind programul masiv de spionaj al agenţiei americane NSA, inclusiv în China.

China vrea să ancheteze Oracle şi IBM, în uma scandalului de spionaj declanşat de Edward Snowden

 Companiile vor fi investigate de Ministerul Siguranţei Publice şi un centru de cercetare al executivului chinez, potrivit presei locale, preluate de New York Times.

Informaţia referitoare la anchetă vine după ce Snowden a dezvăluit programul masiv de spionaj al NSA atât în SUA cât şi în străinătate, inclusiv accesarea fără permisiune a unor reţele informatice importante ale universităţilor din China şi Hong Kong.

Documentele furnizate presei de Snowden arată că NSA a avut acces la volume mari de date, precum emailuri sau înregistrări video ale companiilor mari din IT, inclusiv Facebook şi Google, în cadrul unui program guvernamental numit Prism.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-vrea-sa-ancheteze-oracle-si-ibm-in-uma-scandalului-de-spionaj-declansat-de-edward-snowden-11255914
11255914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.