China surclasează Statele Unite în domeniul EV: Constructorii autor din SUA se chinuie să-şi vândă maşinile, în timp ce calitatea vehiculelor chineze şi preţurile accesibile ale acestora conduc la o explozie a vânzărilor

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 04 martie 2024 61 afişări

China surclasează Statele Unite în domeniul EV: Constructorii autor din SUA se chinuie să-şi vândă maşinile, în timp ce calitatea vehiculelor chineze şi preţurile accesibile ale acestora conduc la o explozie a vânzărilor

Constructorii auto din SUA se chinuie să-şi vândă vehiculele electrice în timp ce piaţa chineză continuă să evolueze, deoarece produsele fabricare în SUA rămân inferioare celor chinezeşti, potrivit unuia dintre cei mai mari producători de materiale pentru baterii din lume, raportează Financial Times.

Mathias Miedreich, directorul executiv al Umicore, a declarat că vânzările de maşini electrice chinezeşti au crescut vertiginos, spre deosebire de cele din SUA, datorită performanţelor mai bune şi a preţurilor accesibile.

„Maşinile chinezeşti sunt pur şi simplu foarte calitative. De aceea oamenii aleg să le cumpere", a declarat Miedreich într-un interviu. "Producătorii americani par să se chinuie în ceea ce priveşte creşterea calităţii produselor lor".

Şeful producătorului belgian de materiale de bază destinate bateriilor pentru vehicule electrice, care numără printre clienţii săi Volkswagen, BMW şi compania chineză Envision AESC, a adăugat că şi producătorii auto americani îşi retrag planurile de extindere a fabricilor pentru vehiculele electrice din cauza cererii slabe.

În China, vânzările de maşini electrice, inclusiv cele hibride plug-in, au urcat cu 36%, ajungând la 7,7 milioane în 2023, faţă de 5,7 milioane în 2022, potrivit datelor Asociaţiei chineze pentru automobile civile.

Vehiculele electrice au reprezentat peste o treime din cele 21,7 mil. de vehicule noi vândute în China anul trecut, comparativ cu 28% în 2022.

Deşi vânzările de maşini electrice, inclusiv cele hibride plug-in, au crescut puternic în SUA anul trecut, piaţa rămâne în continuare destul de fragilă.

Vânzările de vehicule electrice din SUA au crescut cu 58%, ajungând la 1,5 mil. în 2023, reprezentând doar 9,6% din totalul maşinilor vândute în ţară. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.