Chimcomplex anunţă începerea unui proiect de extindere a capacităţilor energetice pe platforma A6 Dej

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 23 februarie 2024 40 afişări

Chimcomplex anunţă începerea unui proiect de extindere a capacităţilor energetice pe platforma A6 Dej

Chimcomplex anunţă începerea unui proiect de extindere a capacităţilor energetice pe platforma A6 Dej, printr-un amplu proces de modernizare, ce va consolida poziţia companiei pe piaţa energetică, trasmite compania într-un comunicat de presă.

"Masterplanul Diviziei Energetice Chimcomplex prevede şi are lansate în lucru investiţii care vor urma să genereze energie suficientă pentru securizarea energetică a Grupului, dar şi a comunităţilor din care facem parte. La finalul anului 2023 am pus în funcţiune cea mai mare centrală de cogenerare construită în România, în ultimii 11 ani, de 49,6 MWh şi prima centrală de trigenerare construită în Europa. Modernizarea centralei de la Dej, care acum funcţionează pe biomasă, va genera până la 80MW energie electrică şi termică, ce va fi utilizată într-o nouă fabrică de procesare chimică. Această investiţie planificată să fie finalizată în cel mai scurt timp posibil, face parte din strategia noastră de evoluţie într-un mod sustenabil şi progresiv. Prelucrarea energiei şi ”înnobilareaei prin folosirea la crearea de bunuri şi mărfuri ar trebui să direcţia de urmat la nivel naţional.” a declarat Florian Staicu, Preşedinte Consiliul de Administraţie A6.

Chimcomplex, prin compania A6, continuă să se dezvolte pe baza unor strategii durabile, aducând beneficii atât mediului înconjurător, cât şi comunităţilor pe care le deserveşte.

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie cu o tradiţie de 70 de ani, care dezvoltă produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor sustenabil. În anul 2022 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2.259 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Chimcomplex,
energie,
platforma A6 Dej

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.