CFR a închiriat prin licitaţie 115,7 km de cale ferată, 11% din cât şi-a propus

Autor: Ioan Dornescu Postat la 23 octombrie 2014 48 afişări

CFR SA a închiriat joi 115,7 kilometri de cale ferată către firma RC-CF Trans, în cadrul unei licitaţii derulate la BRM la care administratorul reţelei a căutat chiriaşi pentru 1.016,2 kilometri de cale ferată, parte a infrastructurii feroviare neinteroperabile.

În urma procedurii au fost adjudecate secţiile de cale ferată Ploieşti - Armăşeşti (48,1 km) şi Făurei -Urziceni (67,6 km), aferente sucursalelor regionale Bucureşti şi Galaţi, iar preţul de preluare a fost de 591.500 lei, respectiv de 166.500 lei, pe an.

Preluarea secţiilor adjudecate, inclusiv a serviciilor de transport feroviar public, se va face în maximum 29 de zile de la semnarea contractului, se arată într-un comunicat al administratorului reţelei feroviare publice.

Pentru grupele de secţii neadjudecate, licitaţia de închiriere se va repeta pe 25 noiembrie, dată limită şi pentru depunerea ofertelor.

Procedura de joi a vizat închirierea a 29 de secţii de cale ferată, aferente sucursalelor regionale Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

CFR SA a anunţat în iulie că vrea să închirieze aproape 1.100 km de cale ferată, însă a atribuit doar trei secţii, însumând 63,7 kilometri, tot firmei RC-CF Trans, pentru care va încasa anual 620.000 lei fără TVA, potrivit informaţiilor transmise MEDIAFAX la vremea respectivă.

RC-CF Trans este deţinută de Iorgu Ganea şi Costel Comana, proprietarii operatorului feroviar de călători Regiotrans.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.

Firmele câştigătoare sunt obligate să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent.

Programul de închiriere a secţiilor de cale ferată neinteroperabilă este unul dintre angajamentele asumate cu FMI.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CFR,
ÎNCHIRIERE,
LINII
/actualitate/cfr-a-inchiriat-prin-licitatie-115-7-km-de-cale-ferata-11-din-cat-si-a-propus-13445344
13445344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.