CEO-ul care vrea să angajeze 70 de milioane de oameni

Autor: Florin Casota Postat la 17 aprilie 2017 689 afişări

Richard Bronson nu este un CEO tipic, însă ca mulţi dintre cei care deţin acest titlu şi Bronson are o viziune, de a angaja 70 de milioane de oameni, dar nu pe oricine, ci un segment anume, scrie Forbes.

CEO-ul care vrea să angajeze 70 de milioane de oameni

Potrivit lui Bronson, în Statele Unite există peste 70 de milioane de oameni cu un cazier care nu se pot angaja din cauza ceea ce au făcut în trecut. Bronson vrea să schimbe asta prin compania 70MillionJobs, platformă ce conectează foşti deţinuţi cu angajatori.

De menţionat este faptul că şi Bronson a fost condamnat şi a petrecut timp în închisoare. Vinovat - fraudă. Bronson a lucrat alături de Jordan Belfort la firma de brokeraj Stratton Oakmont - ce a făcut subiectul filmului Wolf on Wall Street cu Leonardo DiCaprio în rolul principal.

"Asta se întâmpla în zielele când lăcomia era bună. Aveam prieteni la Stratton Oakmont care făceau grămezi de bani aşa că m-am dus şi eu. Ceeea ce aţi văzut şi auzit este adevărat însă nu la fel de romantic pe cât Scorsese l-a făcut să pară", mărturiseşte el.

Bronson a plecat de la firma pentru a-şi înfiinţa propria companie reuşind să genereze venituri de 100 de milioane de dolari, dar nu în mod corect. FBI-ul i-a bătut la uşă şi a stat doar 22 de luni la închisoare deoarece a reuşit să plătească înapoi pe cei pe care i-a păgubit.

Acesta a povestit că a învăţat din greşeli şi că şi alţi deţinuţi merită o a doua şansă.

"Există 80% şanse ca o persoană eliberată din închisoare să fie arestată din nou în cinci ani. Aproape 90% dintre aceste persoane vor fi şomeri la momentul arestării. Angajarea reprezintă un glonţ de argint", spune Bronson, care prin platforma sa vrea să ajute câti mai mulţi oameni să ducă o viaţă normală. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.