Managerul care ţine frâiele Bursei de Valori de la Bucureşti

Autor: Ioana Matei Postat la 24 aprilie 2017 81 afişări

Ludwik Sobolewski a fost numit director general al Bursei de Valori Bucureşti în iulie 2013 şi a preluat conducerea executivă la aproape două luni, în urma avizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Managerul care ţine frâiele Bursei de Valori de la Bucureşti

Născut într-un oraş de provincie polonez din sud-vestul ţării, „un oraş frumos cu o istorie complicată şi interesantă”, după cum descrie chiar el meleagurile natale a urmat cursurile universităţii la Cracovia. A fost iniţial asistent universitar la Facultatea de Drept din Cracovia, a lucrat în cadrul guvernului polonez pentru ceva mai mult de un an, apoi a fost apoi vicepreşedinte executiv al Depozitarului Naţional, iar ulterior CEO al Bursei de la Varşovia, care are rulaje de zece ori mai mari decât cea de la Bucureşti.

Convingerea fermă a lui Ludwik Sobolewski este că „e foarte bine să ai oameni în jurul tău, pentru că ai ocazia, rareori, să porţi conversaţii transformaţionale”. Prietenii sunt cei care ajută în situaţii critice, dar Sobolewski spune că nu i-a fost niciodată uşor să-şi facă prieteni şi că a întâlnit de-a lungul timpului mulţi falşi prieteni.

„Testul este în momentul când ai un eşec. De fapt, definiţia unui prieten este că e o persoană care nu te invidiază când ai realizări şi nu se bucură când dai de greu. Eu nu am prea multe astfel de persoane în jurul meu”, povestea Sobolewski în cadrul unui eveniment Meet the CEO.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.