Centrul comercial care devine primul mall uşor accesibil persoanelor cu deficienţe de vedere

Autor: Andra Stroe Postat la 21 ianuarie 2020 91 afişări

Centrul comercial care devine primul mall uşor accesibil persoanelor cu deficienţe de vedere

Mega Mall anunţă implementarea sistemului de orientare Step-Hear, devenind primul centru comercial din capitală uşor accesibil persoanelor nevăzătoare. Astfel persoanele cu deficienţe de vedere se vor putea deplasa cu uşurinţă şi în siguranţă în incinta centrului comercial,  beneficiind de asistenţă de-a lungul întregii vizite.

Tehnologia Step-Hear funcţionează pe baza unui sistem de senzori şi a unor sisteme de alertă care au rolul de a ajuta persoanele cu deficienţe de vedere, dar şi care folosesc fotolii rulante, să găsească drumul cel mai sigur în spaţiile publice. Beneficiarii trebuie să îşi instaleze pe telefon aplicaţia Step-Hear, disponibilă gratuit pentru dispozitivele iOS şi Android. De îndată ce telefonul mobil detectează senzorii din proximitate, dispozitivul vibrează. Apoi, utilizatorul trebuie să atingă ecranul telefonului şi vor fi redate audio, în limba română, toate informaţiile necesare pentru deplasare, precum: poziţia, descrierea elementelor din jurul lor, distanţa pe care o mai au de parcurs până la punctele de interes, direcţia spre care trebuie să se îndrepte în funcţie de dorinţele şi nevoile de deplasare.

La 30 septembrie 2019, în România erau înregistrate aproape 95.000 de persoane cu deficienţe de vedere, dintre care 2.757 copii. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deficiente,
vedere,
mall

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.