Centru pentru refugiaţi de lângă Hanovra, atacat cu un cocteil Molotov

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 28 august 2015 168 afişări

Persoane necunoscute au atacat vineri dimineaţa, cu un cocteil Molotov, un centru pentru refugiaţi din nordul Germaniei, a anunţat poliţia, relatează DPA în pagina electronică.

"Dispozitivul incendiar a fost aruncat printr-o fereastră, care era închisă, într-o cameră dintr-o fostă şcoală", a declarat purtătorul de cuvânt Jens Petersen, adăugând că un covor şi nişte saltele au luat foc.

O femeie şi cei trei copii ai ei, care dormeau într-o cameră alăturată, nu au fost răniţi, a precizat Petersen. Această familie a fost mutată în alt loc, unde femeia primea consiliere psihologică.

În fosta şcoală din satul Salzhemmendorf, lângă Hanovra, sunt cazaţi peste 30 de refugiaţi, a anunţat poliţia.

Incidentul a fosr semnalat forţelor de ordine la ora locală 2.00 (3.00, ora României). Pompierii, care au fost alertaţi de către alţi rezidenţi din clădire, au putut să stingă focul. Poliţia căuta vineri un vehicul, observat în timp ce "fugea" de la faţa locului, iar detectivi stăteau de vorbă cu martori.

Între timp, poliţia a interzis mitinguri politice în faţa altui adăpost pentru refugiaţi, care a devenit un adevărat "paratrăsnet" în protestele faţă de valul - estimat de autorităţi la 800.000 de solicitanţi de azil - aşteptat în Germania până la sfârşitul anului.

Forţele de ordine au anunţat joi seara că nu dispun de suficient personal pentru a ţine la distanţă extremiştii de dreapta, care se opun imigraţiei, şi extremiştii de stânga, după ce şi unii şi alţii au anunţat că plănuiesc să organizeze evenimente în faţa adăpostului din Heidenau, un oraş de periferie de lângă Dresda.

Cancelarul Angela Merkel a vizitat acest magazin dezafectat de la Heidenau miercuri, când a lansat un apel la acceptarea refugiaţilor. Extremiştii care au protestat faţă de vizita cancelarului au anunţat că vor să revină la faţa locului vineri.

Extremişti de stânga, susţinuţi de către Verzii germani, şi-au prezentat contra-evenimentul drept un festival de primire a refugiaţilor, cu grătare şi fotbal.

Henning Obens, un purtător de cuvânt al "Alianţei pentru o Dresdă fără nazişti" şi mişcării "Stânga pentru Intervenţie", a declarat vineri că aceste grupări se gândesc la o acţiune în instanţă prin care să obţină permisiunea să organizeze evenimentul pe o proprietate privată.

Însă evenimente au fost interzise până luni, iar poliţia a anunţat că pregăteşte o consolidare a forţelor de ordine cu scopul de a menţine liniştea la Heidenau.

Peste 30 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi, săptămâna aceasta, în timpul unor confruntări violente între extremişti de dreapta şi poliţişti, la fostul magazin transformat în centru de primire pentru refugiaţi de la Heidenau, declanşând un val de condamnare din în întreaga ţară. Regiunea Dresda este un fief al neonaziştilor, o mişcare care are mult mai puţină susţinere în vestul ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
PROTESTE VIOLENTE,
IMIGRANŢI
/actualitate/centru-pentru-refugiati-de-langa-hanovra-atacat-cu-un-cocteil-molotov-14692385
14692385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.