Cele mai bune 50 de restaurante din lume în 2023: Cine a câştigat „Oscarul gastronomiei mondiale”

Postat la 22 iunie 2023 44 afişări

Cele mai bune 50 de restaurante din lume în 2023: Cine a câştigat „Oscarul gastronomiei mondiale”

The World’s 50 Best Restaurants a desemnat săptămâna aceasta un nou câştigător la Valencia. Ceremonia anuală de decernare a premiilor, care celebrează toate cele mai bune restaurante din lume, a avut loc marţi, 20 iunie – iar Central din Lima, Peru, a fost desemnat câştigător.

Lista este decisă de un grup de experţi şi există câteva reguli.

The World’s 50 Best Restaurants a desemnat săptămâna aceasta un nou câştigător la Valencia. Ceremonia anuală de decernare a premiilor, care celebrează toate cele mai bune restaurante din lume, a avut loc marţi, 20 iunie – iar Central din Lima, Peru, a fost desemnat câştigător.

Lista este decisă de un grup de experţi şi există câteva reguli: cei care fac parte din juriu nu pot vota pentru niciun restaurant în care au un interes economic şi trebuie să fi mâncat la restaurantele care au câştigat voturile lor în ultimele 19 luni.

Care este cel mai bun restaurant din lume?

Capitala Peru – şi, fără îndoială, capitala sa gastronomică – a avut o apariţie extraordinară marţi la premiile The World’s 50 Best Restaurants, obţinând titlul nr. 1 şi mai multe locuri în top 50 decât orice alt oraş.

Patru restaurante din Lima au intrat pe lista celor mai bune 50 de restaurante: Central pe locul 1, Maido pe locul 6, Kjolle pe locul 28 şi Mayta pe locul 47. Kjolle este nou în top 50 în acest an, scrie Fortune.

Central, condus de Virgilio Martinez şi Pía Léon, oferă de 15 ani preparate culinare rafinate cu ingrediente şi tehnici peruane. Restaurantul ,,îi poartă pe clienţi prin 15 ecosisteme peruane diferite, clasificate în funcţie de altitudine – de la 15 metri sub Oceanul Pacific la 4.200 de metri în Anzi” , se arată pe site-ul The World’s 50 Best Restaurants.

Central este primul restaurant din America de Sud care a obţinut titlul ,,World’s Best” .

Premiile – un eveniment considerat Oscarul gastronomiei mondiale – au fost anunţate marţi seară de la Oraşul Artelor şi Ştiinţelor, o colecţie de spaţii futuriste proiectate de renumitul arhitect Santiago Calatrava, în oraşul Valencia din sudul Spaniei.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
castigator,
desemnare,
restaurante

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.