Cel mai tare "transfer" din fotbalul românesc. Rivaldo a devenit acţionar la Farul Constanţa

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 septembrie 2023 20 afişări

Cel mai tare "transfer" din fotbalul românesc. Rivaldo a devenit acţionar la Farul Constanţa

Brazilianul Rivaldo Vitor Borba Ferreira a devenit acţionar la Farul Constanţa. Luni a fost semnat contractul prin care celebrul fotbalist a preluat 10% din acţiunile clubului Farul Constanţa

În vârstă de 51 de ani, Rivaldo este cel mai important nume din fotbalul mondial care se alătură unei echipe din România, potrivit unui comunicat al clubului din Constanţa. Titlul mondial câştigat cu Brazilia în 2002, medalia de vicecampion mondial din 1998, Balonul de Aur în 1999, când şi FIFA l-a desemnat şi cel mai bun fotbalist al anului, Copa America cu Brazilia în 1999, Champions League cu AC Milan în 2003, golgheterul Champions League în 2000, sunt numai câteva dintre trofeele obţinute de Rivaldo de-a lungul unei cariere fabuloase.

„Urmăresc fotbalul românesc de ceva vreme şi cunosc destul de bine şi campionatul. România a avut mereu jucători foarte buni, a reprezentat o forţă în fotbalul mondial mai ales în perioada în care Gheorghe Hagi era jucător. M-a uimit în urmă cu câţiva ani şi, vă spun sincer, nu am fost singurul din fotbalul mondial cu o astfel de reacţie, când am aflat de modul în care a decis să se implice în acest fenomen după retragere, mi s-a părut ceva incredibil. Nu mai auzisem de un fost jucător de o asemenea valoare care să îşi investească averea pentru o pasiune. Cred că rezultatele pe care le-a reuşit au fost răspunsul la toate întrebările...Investiţia total privată de la Farul, Baza Sportivă, Academia care stă în spatele multor performanţe, rezultatele obţinute cu foarte mulţi jucători formaţi aici m-au determinat să fac acest pas şi să vin alături de Gheorghe Hagi. Dacă singur a reuşit toate aceste lucruri, să devină de două ori campion având cea mai tânără echipă din Europa, atunci cred că având sprijinul pe care şi-l doreşte, poate reuşi mult mai mult. Cu viziunea şi pasiunea pe care le are, cu experienţa pe care şi eu o am, sunt convins că vom dezvolta şi mai mult performanţele pe care şi le doreşte întreaga comunitate, pentru că Farul este un club de tradiţie, care, în rest, are toate atuurile de a deveni un club mult mai puternic”, a spus Rivaldo Vitor Borba Ferreira.

Potrivit lui Gheorghe Hagi, principalul acţionar de la Farul, faptul că un campion mondial, un Balon de Aur, un câştigător de Champions League a decis să vină la Farul dovedeşte că „am muncit bine până în prezent şi că am arătat încredere, siguranţă prin proiectele pe care le dezvoltăm”.

„Am promis în urmă cu doi ani că trebuie să devenim un club foarte puternic, care să îşi propună mereu obiective tot mai importante, pentru că Farul reprezintă un brand, este echipa tuturor constănţenilor, a tuturor dobrogenilor. Nu mai este niciun secret din faptul că doresc să am alături parteneri puternici, să vând acţiuni, aşa cum am spus în diverse situaţii, pentru că Farul trebuie să devină un club din Top 3 în România. Am reuşit în ultimul sezon ceva fantastic prin câştigarea campionatului, dar pentru a ne dezvolta în continuare este nevoie de parteneri puternici. Este o mândrie că o personalitate mondială, un lider aşa cum este Rivaldo, a decis să se alăture clubului nostru”, a spus Hagi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rivaldo,
acţionat,
farul constanţa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.