Cel mai căutat loc de muncă din România. Aproape 200.000 de români şi-au depus CV-urile pentru un astfel de job

Autor: Ioana Matei Postat la 13 august 2019 328 afişări

Cel mai căutat loc de muncă din România. Aproape 200.000 de români şi-au depus CV-urile pentru un astfel de job

„Şoferi – servicii auto- curierat” a rămas în primul semestru al acestui an categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la secţiunea OLX Locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii platformei.  Potrivit OLX, lipsa mare de angajaţi din acest sector este ilustrată în cantitatea de anunţuri publicate de companii în primele şase luni din acest an, când angajatorii au avut oferte de locuri de muncă pentru peste 43.000 de şoferi. Aproape 200.000 de români şi-au depus CV-urile pentru un astfel de job.

La mare căutare au fost şi muncitorii calificaţi sau necalificaţi din fabrici (electricieni, sudori, stivuitorişti, manipulanţi marfă, operatori producţie, ambalatori, sortatori colete etc.)

Categoria „ingineri-meseriaşi-constructori”, a înregistrat o creştere cu 10% faţă de perioada similară din anul 2018, unde companiile au publicat peste 33.800 de anunţuri de angajare în prima jumătate a acestui an.

Rezultatele au fost comunicate de OLX în cea  de-a treia ediţie a studiului „Indexul locurilor de muncă”, unde se regăsesc principalele date centralizate din secţiunea „Locuri de muncă”, cu peste 500.000 de anunţuri de joburi vacante pe an.

OLX - Indexul locurilor de muncă este o analiză semestrială, ce a fost lansată în vara anului 2018.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.