ÎNGRIJORĂTOR: Numărul adolescenţilor care au nevoie de ochelari s-a dublat din 2012 încoace

Postat la 13 august 2019 110 afişări

ÎNGRIJORĂTOR: Numărul adolescenţilor care au nevoie de ochelari s-a dublat din 2012 încoace

Un studiu realizat de Scrivens Opticians, o organizaţie oftalmologică din Marea Britanie, a scos la iveală faptul că 35% din adolescenţii britanici purtau ochelari în 2018 - în creştere faţă de valoarea de 20% înregistrată în 2012.

 

Reprezentanţii Scrivens Opticians le-au declarat celor de la BBC că principala cauză a acestei creşteri este timpul petrecut de adolescenţi în faţa ecranelor de la mobile. Cele mai recente statistici disponibile pe site-urile de specialitate arată că un adolescent petrece, în medie, 26 de ore pe săptămână în faţa ecranului de la un dispozitiv mobil. Aproape trei sferturi dintre părinţii intervievaţi (73%) au spus că este extrem de greu să îşi convingă copiii să renunţe la dispozitivele mobile pentru câteva ore.

 

Două treimi dintre adolescenţii britanici au fost deja diagnosticaţi cu o formă de miopie. În acest context, organizaţia a făcut un apel la părinţi, cerându-le acestora să programeze controale regulate pentru copii.

 

Dintr-un alt studiu derulat de aceeaşi organizaţie reiese că 26% dintre părinţi nu au fost niciodată la un control oftalmologic cu copiii lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adolescenti,
ochelari,
dublare,
nevoie,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.