Cel mai bogat indian este din nou sub vizorul anchetatorilor americani: SUA îl cercetează pe miliardarul Gautam Adani pentru dare de mită. El are o avere de 100 de miliarde de dolari

Autor: Ştefan Stan Postat la 16 martie 2024 14 afişări

Cel mai bogat indian este din nou sub vizorul anchetatorilor americani: SUA îl cercetează pe miliardarul Gautam Adani pentru dare de mită. El are o avere de 100 de miliarde de dolari

Statele Unite şi-au extins investigaţia asupra grupului indian Adani Group pentru a se concentra asupra comportamentului fondatorului său, Gautam Adani, şi pentru a stabili dacă este posibil ca firma să se fi implicat în mită, relatează Bloomberg News.

Procurorii fac cercetări pentru a stabili dacă o entitate Adani sau persoane legate de companie, inclusiv miliardarul Gautam Adani, au fost implicate în plata unor oficiali din India pentru un tratament favorabil în cadrul unui proiect energetic, se arată în raport, citând persoane cu cunoştinţe directe despre acest subiect.

Biroul procurorului american pentru Districtul de Est din New York şi unitatea pentru fraude a Departamentului de Justiţie din Washington se ocupă de anchetă şi analizează, de asemenea, compania indiană de energie regenerabilă Azure Power Global, a adăugat raportul.

"Nu avem cunoştinţă de nicio investigaţie împotriva preşedintelui nostru", a declarat Adani Group pentru Bloomberg News.

Adani Group, Azure Power şi Departamentul de Justiţie nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters. Biroul procurorului pentru Districtul de Est din New York nu a putut fi contactat imediat.

Acţiunile şi obligaţiunile Adani Group au cunoscut o vânzare masivă la începutul anului trecut, după ce vânzătorul în lipsă din SUA Hindenburg Research a publicat un raport care susţinea practici de guvernanţă necorespunzătoare, manipularea acţiunilor şi utilizarea de către grup a paradisurilor fiscale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.