Cee spune Iohannis, despre intenţia premierului de a da Austria în judecată

Autor: Cosmin Pirv Postat la 21 septembrie 2023 21 afişări

Cee spune Iohannis, despre intenţia premierului de a da Austria în judecată

Această abordare trebuie foarte bine analizată, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat miercuri dacă susţine iniţiativa premierului de a chema în judecată Austria, dacă se opune aderării României la Spaţiul Schengen.

„Această abordare trebuie foarte bine analizată şi dacă este posibilă o soluţionare pe această cale atunci cu siguranţă vom şti care este această posibilitate”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că, dacă Austria îşi va exercita dreptul de veto şi va bloca aderarea României la Schengen, se va adresa Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), unde vrea să aibă ca parteneri Consiliul, Parlamentul şi Comisia Europeană.

„Eu cu certitudine, dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderării României la Spaţiul Shengen voi ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers, şi e un atac al statului român, eu vreau să am partener în acest atac pe care îl fac la CJUE Consiliul European, care ne suţine şi a declarat, Parlamentul European, care susţine România şi a declarat, şi Comisia Europeană, care ne susţine şi a declarat”, a spus Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
austria,
schengen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.