Cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, a fost lansată marţi în a treia cursă

Postat la 25 iunie 2019 46 afişări

Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, deţinută de miliardarul Elon Musk, a fost lansată cu succes marţi, la ora 6.30 GMT, de la Centrul spaţial Kennedy din Florida, SUA, potrivit Associated Press.

Cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, a fost lansată marţi în a treia cursă

Racheta are ca misiune să plaseze pe diferite orbite 24 de sateliţi, inclusiv de la NASA, de la The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), The Planetary Society şi de la mai multe universităţi. De asemenea, racheta are la bord un ceas atomic, un prototip de vehicul cu pânze solare, LightSail2, imaginat de astrofizicianul american Carl Sagan în anii 1970, precum şi cenuşa a 152 de persoane decedate, printre care cea a unui astronaut.

La câteva minute de la lansare, cele două propulsoare laterale ale rachetei s-au separat de corpul principal şi au aterizat sincronizat la Centrul spaţial Cape Canaveral din Florida. Propulsorul din mijloc al rachetei a ratat însă plasarea pe o platformă a SpaceX situată în largul coastelor Floridei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rachete,
lansare,
companie,
cursa,
florida

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.