Cea mai mare contracţie a unei economii europene: PIB-ul Spaniei a scăzut cu 18,5% în al doilea trimestru

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 31 iulie 2020 33 afişări

Cea mai mare contracţie a unei economii europene: PIB-ul Spaniei a scăzut cu 18,5% în al doilea trimestru

Produsul intern brut (PIB) al Spaniei a scăzut cu 18,5% în al doilea trimestru, înregistrându-se astfel cea mai mare contracţiei a unei economii europene pe fondul pandemiei de coronavirus. Scăderea a fost alimentată de declinul tot mai mare al cheltuielilor de consum şi al investiţiilor. Între timp, economiştii anticipau o contracţie de 16,6%, potrivit Bloomberg.

Eurostat a declarat vineri că PIB-ul zonei euro a scăzut între lunile aprilie şi iunie cu 12,1%, în timp ce PIB-ul Uniunii Europene a suferit o contracţie de 11,9%. În primul trimestru al anului 2020, PIB-ul a scăzut cu 3,6% în zona euro şi cu 3,2% în UE.

Spania – a patra economie a zonei euro – a raportat unele dintre primele focare de coronavirus din Europa, guvernul răspunzând cu o serie extrem de strictă de măsuri de distanţare socială.  

Zilele trecute, Marea Britanie a introdus o perioadă obligatorie de carantină pentru turiştii britanici care se întorc din Spania. Măsura loveşte din plin economia ţării iberice, care se bazează în proporţie de 10% pe turism.

Cele mai afectate sectoare din Spania au fost retail-ul, transporturile, restaurantele şi barurile, care au înregistrat un declin general de 40,4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
pib,
scadere,
zona euro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.