Cea mai frumoasă pârtie de schi din Apuseni (GALERIE FOTO)

Postat la 05 decembrie 2013 9019 afişări

Atracţia turistică din acest an din munţii Apuseni este staţiunea de iarnă de la Băişoara, aflată la 1.400 de metri altitudine. Situată în Muntele Mare, la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, Băişoara îşi aşteaptă turişii cu trei pârtii de schi, cu o lungime totală de circa 3.000 de metri.

Preţul pentru o urcare turiştii folosind instalaţia de teleschi este de cinci lei, iar pentru 12 urcări tariful ajunge la 50 de lei. Administratorii pârtiei susţin că preţurile au rămas la acelaşi nivel în ultimii ani.

GALERIE FOTO - Cum arată pârtia de la Băişoara din munţii Apuseni

Urcarea pe pârtie se face cu ajutorul a două teleschiuri principale şi cu un baby-schi destinat copiilor şi începătorilor. Nivelul de dificultate este mediu: partia are o înclinaţie redusă în partea superioară, urmată de o porţiune de dificultate medie spre avansată şi apoi de o suprafaţă lină. Turiştii pot schia şi pe timp de noapte, pârtia de la Băişoara fiind dotată cu o instalaţie nocturnă pe toată lungimea ei.

Cealaltă pârtie frecventată de turişti în munţii Apuseni este amplasată la Arieşeni, fiind preferată de locuitorii din zona municpiului Oradea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-frumoasa-partie-de-schi-din-apuseni-galerie-foto-11742443
11742443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.