Cea mai dorită mireasă din România a cheltuit 1.000.000 de euro pentru nuntă

Autor: Razvan Muresan Postat la 02 septembrie 2014 8836 afişări

Cea mai dorită mireasă din România a cheltuit 1.000.000 de euro pentru nuntă

Olivia Micula, fiica cea mare a milionarului bihorean Ioan Micula, proprietarul afacerilor European Drinks şi European Food, s-a căsătorit cu unul dintre angajaţii tatălui său, la vârsta de 23 de ani.

Olivia Micula a studiat la Regent’s Business School din Marea Britanie şi va prelua imperiul bihorean condus de fraţii Micula.

Potrivit presei locale, la nuntă au participat peste 600 de invitaţi din Anglia, Suedia şi România, iar petrecerea a costat peste un milion de euro. Cuplul a cheltuit circa 20.000 de euro pentru aranjamentele florale şi alte zeci de mii pentru rochia semnată de celebra Vera Wang. Fiecare dintre miri a sosit la petrecere în câte un autoturism de lux proaspăt cumpărat. La nuntă a participat şi vărul miresei, Victoraş, recent eliminat din sesiunea de toamnă a bacalaureatului pentru fraudă, care a condus un automobil marca Ferrari. Tatăl miresei, Ioan Micula, a decis să construiască în curtea casei un bloc cu 60 de camere, unde au fost cazaţi o parte dintre invitaţi.

European Food, care are în portofoliu mărcile Naty, Viva sau Olla, dar şi berea Servus, exportă în mai multe ţări. Conform site-ului companiei, European Food deţine societăţi afiliate în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria sau Moldova. Potrivit datelor publicate la ministerul de finanţe, European Food a avut în 2013 venituri peste 150 de milioane de euro, un profit de circa 60 de milioane şi 1.121 de angajaţi. European Drinks a raportat venituri de 75 de milioane de euro în 2013, pierderi de 8 milioane de euro şi 729 de angajaţi.

În 2008, grupul construit în Bihor de fraţii Ioan şi Viorel Micula rula aproape un miliard de euro anual. În 2013, două dintre cele mai mari companii din imperiul alimentar al antreprenorilor adunau vânzări de numai 150 mil. euro. În anii 2000, European Food&Drinks, din care fac parte mai multe companii,  era singurul grup alimentar românesc care se putea bate de la egal la egal cu giganţi precum Coca-Cola HBC sau PepsiCo. 

Averea fraţilor Ioan şi Viorel Micula a scăzut considerabil în ultimii ani, fiind estimat[ la circa 50 de milioane de euro.

Foto: ebihoreanul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nunta,
european drinks,
european food,
angajati
/actualitate/cea-mai-dorita-mireasa-din-romania-a-cheltuit-1-000-000-de-euro-pentru-nunta-13191597
13191597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.