Cea mai dură critică din partea SUA la adresa războiului din Palestina de până acum: Preşedintele american Joe Biden l-a avertizat pe Netanyahu să schimbe direcţia. ”Bombardamentele fără discernământ în Gaza riscă să lase Israelul izolat politic”

Autor: Ştefan Stan Postat la 13 decembrie 2023 42 afişări

Cea mai dură critică din partea SUA la adresa războiului din Palestina de până acum: Preşedintele american Joe Biden l-a avertizat pe Netanyahu să schimbe direcţia. ”Bombardamentele fără discernământ în Gaza riscă să lase Israelul izolat politic”

Joe Biden l-a avertizat pe Benjamin Netanyahu trebuie să schimbe direcţia, avertizând că "bombardamentele fără discernământ" în Gaza riscă să lase Israelul izolat politic, scrie FT. 

Oferind cea mai dură critică la adresa coaliţiei de extremă-dreapta a premierului israelian de când statul evreu şi-a început ofensiva militară ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie, preşedintele SUA a declarat că Israelul "începe să piardă ... sprijinul" în întreaga lume.

Adresându-se donatorilor la o strângere de fonduri politice, Biden a descris coaliţia lui Netanyahu drept "cel mai conservator guvern din istoria Israelului... . [care] nu doreşte o soluţie cu două state".

Biden a spus: "Cred că trebuie să se schimbe, iar cu acest guvern, acest guvern din Israel îi face foarte dificil să se mişte".

Până acum, Biden a rezistat în mare măsură să facă presiuni publice asupra lui Netanyahu, chiar dacă oficialii americani au declarat că au avut conversaţii dure în privat. Preşedintele american a fost în mod public un susţinător ferm al Israelului de-a lungul carierei sale politice, inclusiv al actualului său efort de război.

Un oficial american a declarat că remarcile lui Biden nu au făcut parte dintr-o încercare orchestrată a Casei Albe de a pune presiune asupra lui Netanyahu, ci au fost "din senin" şi "întâmplătoare".

Mai târziu, marţi, într-o conferinţă de presă comună cu Volodymyr Zelenskyy, preşedintele Ucrainei, la Casa Albă, Biden a declarat că "le-a spus clar israelienilor, şi ei sunt conştienţi, că ... siguranţa palestinienilor nevinovaţi este încă o mare preocupare".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
benjamin netanyahu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.