CE: Turcia ar tebui să se alieze politicii externe a UE dacă vrea să adere la Blocul comunitar

Autor: Marinela Sarbu Postat la 10 octombrie 2019 58 afişări

Turcia ar trebui să ia în considerare că dorinţa sa de a se alătura Uniunii Europene prevede ca aceasta să adere la politica externă a blocului, a anunţat joi Comisia Europeană, respingând din nou operaţiunea militară din nordul Siriei, potrivit Reuters.

CE: Turcia ar tebui să se alieze politicii externe a UE dacă vrea să adere la Blocul comunitar

"Aderarea la Uniunea Europeană prevede ca toate statele candidate trebuie să se alinieze politicii externe a UE ... în acel context, dacă Turcia îşi ia în serios ambiţiile (de a se alătura blocului), aceasta este calea de urmat", a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Turcia a început negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2005, doar unul dintre cele 16 capitole de discuţii fiind încheiate.

Uniunea Europeană a somat, miercuri seară, Turcia să înceteze urgent ofensiva militară în nordul Siriei, denunţând iniţiativa "unilaterală" a Administraţiei Recep Tayyip Erdogan.

"Uniunea Europeană cere Turciei să oprească această iniţiativă militară unilaterală", se arată într-o declaraţie comună a celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

"Este puţin probabil ca pretinsa zonă de securitate prevăzută de Turcia în nord-estul Siriei să răspundă criteriilor internaţionale în materie de repatriere a refugiaţilor", subliniază Uniunea Europeană, avertizând că nu va furniza "asistenţă pentru stabilizare sau dezvoltare în zonele în care sunt ignorate drepturile populaţiei".

Citiţi mai multe pe Ziarul Financiar

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
TURCIA,
SIRIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.