Ce spune Ministrul Educaţiei Ligia Deca, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 decembrie 2023 46 afişări

Ce spune Ministrul Educaţiei Ligia Deca, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a spus, marţi, la Odorheiu Secuiesc, că imobilul în care funcţiona internatul al cărui perete s-a prăbuşit luni nu era expertizată din punct de vedere seismic.

Ministrul Educaţiei a spus că va avea loc o verificare a Corpului de control al ministerului în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc.

„Este în desfăşurare o anchetă, care este desfăşurată de cei în drept, poliţie, parchet, aşteptăm rezultatele acestei anchete, vom demara şi noi o acţiune a corpului de control a Ministerului Educaţiei pentru a stabili dacă prevederi ale legislaţiei în educaţie sau a legislaţiei secundare care nu au fost îndeplinite, este o procedură normală în astfel de cazuri”, a declarat Ligia Deca.

Ea a spus că „în acest moment este important să dăm mesajul că oricine ar fi vinovat va suporta consecinţele”.

Ministrul susţine că responsabiliatea pentru punerea în siguranţă a clădirii este partajată.

„Clădirile aparţin Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia. Ele sunt închiriatede către autoritatea publică locală pentru a se desfăşura activităţi educaţionale şi pentru internat, aşa cum este clădirea care a căzut, asta înseamnă că responsabilitatea pentru punerea în siguranţă este partajată între proprietar şi cei care o administrează. Riscul seismic nu a fost expertizat, avem acea evidenţă a tuturor clădirilor cu scop şcolar pe care o publicăm pe site-ul Ministerului Educaţiei, unde clădirea cu scop internat nu a fost expertizată, nu era încadrată în risc seismic”, a adăugat ministrul.

Ea a spus că au fost găsite soluţii pentru relocarea copiilor.

O victimă decedată, una cu traumatisme severe, intubată, şi alte două victime conştiente, cu diverse traumatisme, au fost înregistrate luni după-amiaza, în urma prăbuşirii unui perete la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ligia deca,
clădire,
internat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.