Ce spune Marcel Boloş despre creşterea de impozite şi taxe în 2024

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 martie 2024 96 afişări

Ce spune Marcel Boloş despre creşterea de impozite şi taxe în 2024

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a dezminţit zvonurile privind o posibilă creştere a TVA. Nu creştem impozite şi taxe în 2024, nu încape în discuţie creşterea TVA, a explicat ministrul pe Facebook.

Explicaţiile au fost prezentate pe Facebook.

„Pe principiul -nu lăsa adevărul să strice o ştire bună-, după o discuţie foarte corectă despre perspectivele macroeconomice ale României prin prisma scenariilor potenţiale prezentate de organismele internaţionale, au apărut şi titlurile: Boloş vrea să crească TVA-ul. Iată ce am spus eu: Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii. Este prematur însă de precizat care va fi soluţia”, a transmis Marcel Boloş.

Ministrul de Finanţe a mai spus că anul acesta nu va creşte nicio taxă.

„Reiau cât se poate de ferm: Nu creştem impozite şi taxe în 2024, nu încape în discuţie creşterea TVA. Am spus-o încă de la aprobarea legii bugetului, obiectivul este să menţinem un echilibru între nevoile românilor şi evitarea unor impozite suplimentare care pot afecta bugetul gospodăriilor”, a adăugat Boloş.

Echilibrarea deficitului nu trebuie realizată prin modificarea sistemului fiscal, a mai explicat Boloş.

„Cota unică de impozitare a contribuit semnificativ la stimularea investiţiilor private, la creşterea numărului de locuri de muncă şi la consolidarea capitalului autohton. Este un pilon al stabilităţii fiscale şi a predictibilităţii pentru întregul sector economic. Totodată, echilibrarea deficitului trebuie realizată prin optimizarea cheltuielilor, printr-o colectare mai eficientă şi prin combaterea evaziunii fiscale, Nu prin modificarea sistemului fiscal. Aici avem parte şi de o veste bună despre care voi vorbi ulterior: Curtea Constituţională a respins astăzi sesizarea cu privire la legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale”, a precizat Marcel Boloş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boloş,
taxe,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.