Ce spune Ciolacu, despre plafonarea la 9,4% a pensiilor

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 octombrie 2022 72 afişări

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu susţine că plafonarea la 9,4% a pensiilor va fi eliminată din PNRR. „Nu există niciun plafon în nicio ţară din Europa”, a spus miercuri Ciolacu.

Ce spune Ciolacu, despre plafonarea la 9,4% a pensiilor

Întrebat de jurnalişti despre întâlnirea cu premierul, pe care a avut-o marţi seara, la Vila Lac, preşedintele PSD a spus: „Am avut o întâlnire de lucru, nu este nici prima, nici ultima, aceste întâlniri le avem destul de des. După cum ştiţi astăzi domnul prim-ministru este la Bruxelles şi am trecut în revistă şi cu ministrul Fondurilor ce anume se renegociază şi cum a rămas renegocierea stabilită. (...) În acest moment sperăm să prindem pentru agricultură, pentru irigaţii, peste 2 miliarde de euro din alte capitole pe care noi nu le-am considerat o urgenţă pentru România. De fapt, şi recomandarea CE este să ne adaptăm cerinţelor actuale şi crizelor actuale”, a spus liderul social-democrat.

Întrebat, de asemenea, dacă procentul de 9,4% pentru pensii va fi scos din PNRR, Ciolacu a spus: „Cu certitudine, acel procent de 9,4 nu va mai exista în PNRR”.

Şeful PSD a fost întrebat dacă, după ce se va renunţa la acel procent de 9,4% din PIB pentru pensii, din PNRR, se ia în considerare introducerea unui alt plafon, mai mare.

„Nu, nu există niciun plafon în nicio ţară din Europa, deci mi se pare corect ca acel plafon să fie scos, mai ales că noi nu ne putem asuma un plafon pentru următorii 50 de ani, este o aberaţie”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
pensii,
pnrr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.