Ce spune Ciolacu despre introducerea religiei la Bacalaureat

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 martie 2023 35 afişări

Ce spune Ciolacu despre introducerea religiei la Bacalaureat

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune despre propunerea cultelor ca Religia să fie introdusă la Bacalaureat că este vorba despre o materie opţională: „nu vorbim de ceva impus, vorbim de istoria religiilor”.

Întrebat, duminică seara, la România TV, despre propunerea cultelor religioase, Ciolacu a precizat că „au propus opţional” introducerea religiei la Bacalaureat şi că este vorba despre istoria religiilor.

„Noi nu vorbim de religie să fie habotnic, nu vorbim de ceva impus, vorbim de istoria religiilor. Dacă toate cultele au găsit ca opţional să există această materie ...”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă nu ar trebui să fie făcut un studiu de impact, Ciolacu a declarat: „Ce studiu de impact să faci pe principiile creştine? Religia aduce cunoaştere, nu aduce supunere. Nu trebuie să devii habotnic dacă înveţi istoria religiilor, dimpotrivă. Eu am trăit în comunism, mie nu poate să îmi pună nimeni nimic. Ca să impui unui stat ca România, după 50 de ani, un progresism forţat, peste ceea ce tu simţi şi crezi, nu duci la nimic, duci la extremism, la antagonizare”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel ciolacu,
religie,
bacalaureat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.