Ce spune Arafat, despre vinovaţii de la Crevedia

Autor: Laura Buciu Postat la 28 august 2023 18 afişări

Ce spune Arafat, despre vinovaţii de la Crevedia

Cineva nu a respectat regulile şi acum procurorii trebuie să verifice cine şi cum se face vinovat de tragedia de la Crevedia, din judeţul Dâmboviţa, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat.

Întrebat de jurnalişti cine se face vinovat moral de tragedia de la Crevedia, dr. Raed Arafat a spus că un lucru este evident: „Nu a fost respectată legislaţia”.

„În primul rând, oricând se întâmplă aşa ceva trebuie să vedem locul în care s-a întâmplat şi condiţiile care au dus la accident, cine l-a generat şi cum a fost generat. Un lucru este evident: nu a fost respectată legislaţia, nu au fost respectate condiţiile. Este o staţie care este legal închisă. Au comunicat ei că nu mai au activităţi, dar după care nu ştiu ce alte subterfugii au găsit ei ca să nu mai fie în competenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Deci, aici trebuie văzut ce s-a întâmplat. Şi aici nu mai este treaba noastră, este treaba Procuraturii să verifice ce a fost, care sunt responsabilităţile clare şi cui trebuie să fie adresate aceste responsabilităţi, care au dus în final la apariţia acestei tragedii”, a spus şeful DSU.

Arafat a precizat că pompierii nu au făcut altceva decât să reacţioneze, să controleze o situaţie.

„Au acţionat după ce cineva nu a respectat regulile”, a mai spus spus şeful DSU.

Două explozii au avut loc sâmbătă la staţia GPL din Crevedia. Doi oameni - soţ şi soţie - au murit. Au fost în total 58 de victime, dintre care 43 sunt angajaţi ai Ministerului de Interne - pompieri, poliţişti şi jandarmi care au acţionat la faţa locului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
procuror,
crevedia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.