Ce spun filialele PSD din teritoriu despre rezultatul alegerilor şi demisia lui Victor Ponta

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 17 noiembrie 2014 120 afişări

Liderii organizaţiilor din teritoriu ale Partidului Social Democrat au comentat, luni, rezultatul alegerilor prezidenţiale, în urma cărora candidatul partidului s-a plasat pe locul al doilea şi oportunitatea demisiei acestuia.

Robert Negoiţă: Cred că nu mai trebuie să ţinem de această guvernare, ci dimpotrivă

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, luni, că, după votul de duminică, ar trebui să se dea ocazia echipei lui Klaus Iohannis să vină să guverneze, el menţionând că, după părerea sa, ar trebui să se respecte "voinţa românilor".

"Cred că e o lecţie pentru noi şi cred că ar trebui să facem un pas în lateral, dacă nu chiar în spate şi, da, de prea multe ori şi eu, şi noi cu toţii am simţit nevoia de un altfel de politică. Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei domnului Iohannis să vină să guverneze în speranţa, eu sper sincer, că ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politică, de unde să învăţăm cu toţii. În consecinţă, cred că nu mai trebuie să ţinem de această guvernare, ci dimpotrivă", a spus Negoiţă.

El a subliniat că aceasta este părerea sa.

"În urma acestui vot, părerea mea este că ar trebui să respectăm voinţa românilor, care tocmai şi-au exprimat-o", a adăugat el.

Robert Negoiţă a mai spus că va spune aceste lucruri şi în interiorul PSD.

Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost votat de 6.242.825 dintre alegători, în timp ce Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a fost votat de 5.211.097 de alegători.

Vicepreşedinte PSD Suceava: Nu cred că e nevoie de demisia lui Ponta de la şefia partidului

Vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, nu crede că este nevoie de Congres extraordinar al PSD sau de demisia lui Victor Ponta din funcţia de preşedinte al partidului, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Stan a spus că se abţine să comenteze dacă este nevoie de congres extraordinar al PSD.

”Mă abţin să comentez. Nu cred că e nevoie de Congres extraordinar sau de demisia preşedintelui. Ne vom întâlni, vom discuta şi vom vedea ce e de cuviinţă de făcut”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Stan.

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Suceava, obţinând 51,50% din voturi, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 48,49% dintre suceveni, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

PSD Bistriţa-Năsăud: Ponta să continue ce a început, să facă treabă pentru oameni la Guvern şi partid

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că Victor Ponta trebuie să continue ce a început, "să facă treabă pentru oameni la Guvern şi la partid”, în timp ce un alt lider social-democrat local susţine că partidul trebuie să înveţe "din reacţiile normale ale poporului".

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta ar trebui să demisioneze de la şefia PSD şi dacă este nevoie de Congres extraordinar al partidului, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a răspuns: "Nu consider că trebuie să demisioneze şi nici nu consider că trebuie un congres extraordinar. Avem congres la începutul anului viitor. Cred că Victor Ponta trebuie să continue ce a început, să facă treabă pentru oameni la Guvern şi la partid”.

Întrebat în legătură cu acelaşi subiect, preşedintele executiv al PSD Bistriţa-Năsăud, Nicolae Moldovan, care a condus campania PSD în judeţul Bistriţa-Năsăud, a declarat că munca a aparţinut unei întregi echipe de partid, iar o eventuală demisie ar înseamna ca toţi cei care au muncit ar trebui să plece.

"Eu cred că trebuie să acceptăm acest rezultat şi să învăţăm din reacţiile normale ale poporului. Sigur că trebuie să facem şi analize, dar nu cred că acesta este momentul în care să tragem concluzii pripite. Vom face analize la nivelul fiecărei organizaţii, şi la nivel naţional, şi vom lua o decizie, dar nu în acest sens”, a declarat Nicolae Moldovan pentru corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă s-a luat vreo decizie la nivel judeţean, Nicolae Moldovan, a răspuns: "Deocamdată, nu. Toţi ne-am confruntat cu un val al unei alte propuneri pentru Preşedinţia României. Trebuie să facem o analiză profundă, nu emoţional. Eu cred că toată lumea a muncit maxim cât s-a putut. (...) Poporul şi-a spus cuvântul şi noi trebuie să respectăm opinia poporului”.

În Bistriţa-Năsăud, Victor Ponta a fost votat de 37,73% dintre electori, iar Klaus Iohannis de 62,27%.

PSD Timişoara: Ponta a fost unul din puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană

Preşedintele PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu, spune, comentând rezultatul alegrilor prezidenţiale, că Victor Ponta a fost "unul din puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană", însă rezultatelescrutinului vor fi analizate în partid.

Întrebat dacă se impune o eventuală demisie a lui Victor Ponta de la conducerea PSD, liderul social-democraţilor timişoreni, deputatul Sorin Grindeanu a răspuns că premierul nu a greşit.

"Personal, nu cred că Victor Ponta a greşit. Ba din contră, este printre puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană. O să analizăm, o să avem un Comitet Executiv. Oricum, la cum îl cunosc eu (pe Victor Ponta – n.r.), primul care va face analiză va fi el, zilele următoare. Eu mâine (marţi- n.r.) merg la Bucureşti, probabil va fi şi un Birou Naţional", a declarat Grindeanu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a evitat să spună dacă s-ar impune organizarea unui Congres extraordinar al partidului, afirmând doar că se aşteaptă ca în perioada următoare să aibă loc mai multe şedinţe ale conducerii PSD în care să fie analizate rezultatele alegerilor prezidenţiale.

În Timiş, Victor Ponta a fost votat de 33,26% dintre electori, obţinând doar jumătate din voturile primite de contracandidatul său, Klaus Iohannis (66,73%).

PSD Buzău: Nu se pune problema demisiei lui Ponta de la şefia partidului sau din funcţia de premier

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că "nu se pune problema demisiei lui Victor Ponta" nici de la şefia partidului, nici din funcţia de premier, după pierderea alegerilor prezidenţiale.

Marcel Ciolacu a afirmat că atât timp alianţa pe care PSD a făcut-o cu PC, UNPR şi PLR este majoritară în Parlament, nu se impune demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

"Prim-ministrul este ales de o majoritate parlamentară. Alianţa PSD-PC-UNPR-PLR-UDMR este majoritară. Nu se pune problema demisiei lui Victor Ponta. Din punctul meu de vedere nu este cazul nici al unui congres extraordinar şi nici de o înlocuire din funcţie. Sunt convins că o sa fie un Comitet Executiv. Românii au vrut să împartă puterea, aşa că dreapta are preşedintele şi stânga guvernul. Trebuie respectată voinţa cetăţenilor", a declarat Marcel Ciolacu.

Candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut, în judeţul Buzău, peste 60% din voturile electoratului, în timp ce contracandidatul său Klaus Iohannis (ACL) a primit aproape 40% din sufragii, potrivit rezultatelor finale ale BEJ Buzău.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că respinge categoric ideea demisiei din fruntea Guvernului cât timp colegii nu îi cer acest lucru. "Resping categoric să îmi dau demisia atât timp cât nimeni dintre colegi nu mi-a cerut acest lucru", a spus el.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declara, în 10 noiembrie, că asumă împreună cu Victor Ponta un eventual eşec al acestuia în turul II al alegerilor prezidenţiale, arătând că nu aşteaptă să îi ia locul la şefia PSD dacă acesta pierde alegerile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD BUZĂU,
PONTA,
/actualitate/ce-spun-filialele-psd-din-teritoriu-despre-rezultatul-alegerilor-si-demisia-lui-victor-ponta-13577619
13577619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.