Ce se întâmplă în următoarele zile. Avertisment despre un nou val de căldură ucigaşă

Postat la 31 iulie 2023 242 afişări

Ce se întâmplă în următoarele zile. Avertisment despre un nou val de căldură ucigaşă

Meteorologii lansează un avertisment despre un nou val de căldură ucigaşă, care va urma celor câteva zile mai reci de la începutul lui august. În timp ce sudul ţării va fi lovit din nou de temperaturi sufocante, restul regiunilor vor fi măturate de furtuni violente.

În ultima zi din luna lui Cuptor, vremea se va răci în majoritatea zonelor. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, astfel cã în jumătatea de est a teritoriului vor fi perioade cu înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 60-70 km/h), iar pe alocuri vijelii şi cãderi de grindină.

De marţi, 1 august, vremea se va încălzi din nou în mare parte din ţară, devenind călduroasă îndeosebi în sud şi sud-vest, iar gradul de instabilitate va diminua semnificativ.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în zonele montane şi submontane şi în sud-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe; în a doua parte a nopţii, astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri în partea de vest-nord-vest a ţării, unde şi vântul se va intensifica.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă, dar va deveni călduroasă, cu o maximă termicã de 32 grade Celsius. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avertisment,
caldura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.