Ce salariu fabulos a primit anul trecut Ana Botin, cel mai puternic bancher din Spania, şi care a fost motivul pentru care a încasat atâţia bani

Postat la 21 februarie 2024 48 afişări

Ce salariu fabulos a primit anul trecut Ana Botin, cel mai puternic bancher din Spania, şi care a fost motivul pentru care a încasat atâţia bani

Ana Botin, preşedintele Banco Santander, a câştigat în 2023 un salariu care se ridică la 12,2 milioane de euro, după ce banca a înregistrat cel mai mare profit din istorie. Pachetul salarial a fost împărţit într-o tranşă de 7,4 milioane de euro cash şi 4,8 milioane profit din acţiuni, scrie Bloomberg.

În 2022, Ana Botin primea din partea băncii 11,2 milioane de euro. Majorarea salariului a venit pe fondul rezultatelor excepţionale ale băncii. Creditorul a prognozat venituri şi profitabilitate mai mari pentru anul în curs, Botin mizând pe diversificarea geografică pentru a compensa impactul aşteptat al ratelor mai mici ale dobânzilor pe unele dintre principalele sale pieţe.

Recent banca a anunţat o nouă răscumpărare de acţiuni în valoare de 1,5 miliarde de euro, alăturându-se astfel colegilor europeni în ceea ce priveşte majorarea plăţilor căre investitorir.

Directorul general Hector Grisi a obţinut o remuneraţie totală de 6,8 milioane de euro în primul său an în funcţie.

La începutul acestei luni, ramura de investiţii şi corporate a băncii a anunţat creşteri medii ale bonusurilor de 10%. Creditorul s-a concentrat pe extinderea acesteia în 2023, iar în prezent caută să câştige mai mult teren în SUA, unde a angajat aproape 200 de bancheri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.