Ce riscă românii care nu şi-au asigurat locuinţele

Postat la 16 octombrie 2017 922 afişări

Peste 80% din locuinţele din România nu sunt asigurate! Asta în condiţiile în care ţara noastră e expusă la cutremure, inundaţii şi alunecări de teren.

Ce riscă românii care nu şi-au asigurat locuinţele

Motivul: oamenii nu ştiu ce înseamnă o poliţă obligatorie pentru locuinţă, iar primăriile nu îi amendează pe proprietari. Un parlamentar intenţionează să îi oblige pe români să încheie poliţa în momentul în care îşi plătesc impozitul.

În prezent sunt peste 7,2 milioane de locuinţe neasigurate în România. Şi se întâmplă acest lucru în condiţiile în care legea îi obligă pe români să se asigure în caz de cutremur.

Poliţa de asigurare obligatorie a locuinţelor acoperă doar riscurile de dezastre naturale precum inundaţii, cutremur şi alunecări de teren - la care România are expunere majoră. Dar nu este suficient, se plâng oamenii.

O poliţă obligatorie costă 20 de euro, iar despăgubirea este în limita a 20.000 de euro. Doar cei care vor avea aceasta polita vor primi banii în cazul unui dezastru.

Pe de altă parte, nici primăriile nu îi amendează pe proprietarii care nu au asigurare obligatorie, chiar dacă legea prevede acest lucru.

În topul celor mai bine asigurate aşezări din România sunt cele din Bucureşti, Ilfov şi Timiş, cu peste 30 la sută. La polul opus se află judeţele Vaslui, Teleorman, Mehedinţi, Olt şi Gorj, cu mai puţin de 10 la sută, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.