Ce este mai sigur, să fii şofer sau pieton in România ? Sondaj alarmant care arată cât de atenţi sunt românii

Postat la 16 octombrie 2017 145 afişări

În România, 60% dintre şoferii români vorbesc la telefon fără handsfree şi peste 70% dintre pietoni traversează strada neregulamentar, arată un studiu dat luni publicităţii de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor – ApPA.

Ce este mai sigur, să fii şofer sau pieton in România ? Sondaj alarmant care arată cât de atenţi sunt românii

Sondajul, realizat în cadrul campaniei naţionale de siguranţă şi prevenţie rutieră „Fii treaz la volan!”, arată că 32% din şoferi vorbesc la telefon (în timpul mersului) rar, doar atunci când apar urgenţe, 20% vorbesc la telefon fără handsfree din când în când, iar 8%, aproape la fiecare călătorie cu vehiculul.

Mai mult, aproape 40% trimit mesaje text atunci când se află la volan (21% - rar, când apar urgenţe, 13% - din când în când, 4% - aproape la fiecare călătorie cu autovehiculul) şi aproape 20% au condus sub influenţa alcoolului cel puţin o dată.

Oboseala la volan se numără printre factorii care pot creşte riscul unui accident rutier şi, deşi aceasta nu reprezintă neapărat un aspect discutat foarte des atunci când vine vorba de siguranţa rutieră, este un fenomen întâlnit pe şoselele din România. 54% dintre respondenţii care au participat la sondajul „Cât de treaz eşti în trafic?” au precizat că li se întâmplă rar să se simtă obosiţi atunci când conduc, însă 3% dintre ei se simt des obosiţi la volan. De asemenea, întrebaţi dacă au aţipit vreodată în timp ce conduceau, 8% au recunoscut că au păţit acest lucru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.