Ce ne aşteaptă în 2018? „Este o iresponsabilitate care mă sperie. Nu le mai e frică de nimic, îşi dau salarii, pensii şi beneficii de parcă bugetul ar fi un sac fără fund“.

Postat la 05 decembrie 2017 169 afişări

Cheltuielile cu salariile bugetarilor vor ajunge la 8,9% din PIB în 2018, în creştere faţă de nivelul de 8,3% din PIB în 2017 şi 7,5% din PIB în 2016, arată datele din proiectul de buget pentru anul viitor. Astfel, sa­lariile bugetarilor vor avea anul viitor cea mai ridicată pondere raportată la PIB din ulti­mii nouă ani, arată datele centralizate de ZF.

Ce ne aşteaptă în 2018? „Este o iresponsabilitate care mă sperie. Nu le mai e frică de nimic, îşi dau salarii, pensii şi beneficii de parcă bugetul ar fi un sac fără fund“.

„Am mai trecut prin perioade în care s-au fă­cut abuzuri, dar nu în halul acesta în care să se dea astfel de salarii. Este o iresponsabilitate, o aro­ganţă şi o mitocănie care mă sperie. Nu le mai e frică de nimic, îşi dau salarii, pensii spe­cia­le şi beneficii de parcă bugetul ar fi un sac fără fund“, a spus Radu Furnică, pre­şedintele com­pa­niei de exe­cu­tive search Leader­ship Deve­lop­ment Solu­tions. El amin­teşte de fap­tul că România se află în­tr-o situaţie simi­la­ră cu cea a Greciei de di­na­in­te de criza financiară glo­ba­lă, un­de locuitorii încă su­fe­ră de pe urma irespon­sabili­tăţii politicienilor.

În 2009, cu un an înainte de tăie­rea cu 25% a salariilor bugetarilor în timpul gu­ver­nă­rii conduse de Emil Boc, salariile bugetarilor repre­zentau 9,5% din PIB.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.