Ce lovitură! Simona Halep nu glumeşte: prima decizie importantă luată după audierile de la TAS

Autor: Rafael Hekman Postat la 16 februarie 2024 120 afişări

Ce lovitură! Simona Halep nu glumeşte: prima decizie importantă luată după audierile de la TAS

Fostul număr unu mondial, Simona Halep, a dat în judecată o compania canadiană. Românca crede că suplimentul nutritiv produs de aceasta a dus la aplicarea suspendării ei pe patru ani pentru dopaj. Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition.

Compania canadiană operează sub numele de Schinoussa Superfoods şi este producătoarea suplimentului luat administrat de Simona Halep înainte de a fi depistată pozitiv la US Open 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.

Roxadustat se află pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, deoarece poate creşte hemoglobina şi producţia de celule roşii din sânge, sporind rezistenţa.

Românca Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente de Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 şi că Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.

Dubla campioană de Grand Slam a declarat că nu a folosit niciodată substanţe interzise şi că neglijenţa Quantum şi afirmaţiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera şi i-au provocat umilinţe.

Halep cere, de asemenea, daune morale. Ea a intentat acţiunea într-o instanţă din statul New York, în Manhattan.

Fondatorul Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, a declarat în octombrie pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Halep caută un ţap ispăşitor şi că firma sa a fost transformată în "ţapul ispăşitor".

Halep face apel la suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis.

Deşi a fost de acord că Halep nu a ştiut că suplimentul ar fi putut conţine Roxadustat, tribunalul a declarat că contaminarea nu ar fi putut explica nivelul cantitativ al medicamentului găsit în proba de urină din 29 august 2022.

Halep a făcut apel la această decizie săptămâna trecută la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveţia.

"Cred cu adevărat că adevărul va ieşi la iveală şi că ziua în care voi fi pe teren va fi în curând", a declarat Halep reporterilor.

Halep a câştigat Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
halep,
dopaj,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.