Ce inseamna sa fii nr. 1 in lume

Postat la 06 aprilie 2006 1 afişăre

Mittal Steel e, de luna trecuta, numarul unu mondial in domeniul siderurgiei. Sunt avantaje si dezavantaje aici: Mittal Steel va domina piata din Europa si va avea o pozitie puternica in America de Nord

Mittal Steel e, de luna trecuta, numarul unu mondial in domeniul siderurgiei. Sunt avantaje si dezavantaje aici: Mittal Steel va domina piata din Europa si va avea o pozitie puternica in America de Nord, dar va fi obligata sa se confrunte cu noii competitori care apar pe piata, in conditiile in care o eventuala scadere a pretului otelului ii va reduce veniturile.

PLUSURI

  • CONTROLEAZA o zecime din piata mondiala a otelului si se estimeaza ca va livra in UE, fara taxe vamale, 15 milioane de tone de otel 
  • COSTURILE cu care asigura functionarea combinatelor din Europa Centrala si de Est si din Asia sunt relativ reduse. 
  • INVESTITIILE masive in infrastructura din tari precum Cehia, Polonia, Romania sau Africa de Sud asigura o cerere constanta de produse siderurgice pentru constructii.

MINUSURI

  • COSTURILE unor eventuale preluari de combinate vor creste - competitorii ar putea opta si ei pentru "reteta lui Mittal". 
  • ADVERSARII lui Mittal, bazandu-se pe costuri reduse de productie, vor incerca sa-si recastige pozitiile pierdute pe piata. 
  • PRETURILE mari ar putea duce, in urmatorii ani, la scaderea cererii de otel de pe piata, in special in China, iar o eventuala scadere a preturilor ar afecta veniturile Mittal Steel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ce inseamna sa fii nr. 1 in lume
/actualitate/ce-inseamna-sa-fii-nr-1-in-lume-1005304
1005304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.