CE aprobă o finanţare de 12,4 milioane de euro pentru producătorii români de vin

Autor: Mediafax Postat la 20 noiembrie 2020 75 afişări

CE aprobă o finanţare de 12,4 milioane de euro pentru producătorii români de vin

Comisia Europeană a aprobat o schemă de 12,4 milioane de euro pentru sprijinirea producătorilor români de vin, afectaţi de epidemia de coronavirus.

Potrivit CE, schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat, iar sprijinul se va acorda sub formă de subvenţii directe.

Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidităţi ale viticultorilor şi să garanteze că aceştia îşi pot continua activităţile şi îşi pot păstra locurile de muncă în timpul pandemiei şi după aceasta. CE preconizează că peste 1.000 de producători vor beneficia de această schemă.

Potrivit scehemei, ajutorul nu va depăşi 100.000 de euro per beneficiar care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole şi se acordă cel târziu până la 31 decembrie 2020.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se arată în comunicatul CE.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.