CCR respinge sesizarea USR privind majorarea salariilor primarilor. Câţi bani primesc în plus toţi primarii din România

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 28 februarie 2023 47 afişări

CCR respinge sesizarea USR privind majorarea salariilor primarilor. Câţi bani primesc în plus toţi primarii din România

Judecătorii constituţionalişti au respins, marţi, sesizarea USR şi Forţa Dreptei privind majorarea salariilor primarilor.

Legea a fost adoptată în septembrie 2022 cu voturile PNL-PSD-UDMR. Actul normativ prevede că salariile ar trebui să fie raportate la salariul minim din 2021, adică la 2.300 de lei, faţă de 2.080, atât cât era acest salariu minim în 2019.

Potrivit legii, salariul primarului general, cel mai mare din ţară, creşte cu 2.200 de lei. Salariul unui viceprimar sau al primarilor de sector, al preşedinţilor de consilii judeţene, al primarilor de municipii de judeţ creşte cu 1.980 de lei, al vicepreşedinţilor de consilii judeţene cu 1.760 de lei, în timp ce al unui primar de municipiu ajunge să fie mai mare cu 1.650 de lei.

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au atacat legea la CCR, motivând că are mai multe vicii de constituţionalitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ccr,
salarii,
primari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.