Cât va costa primul tronson al pârtiei de schi din Masivul Rarău care trebuia finalizat în 2012

Autor: Tibi Bujdei Postat la 14 ianuarie 2017 203 afişări

Finalizarea primului tronson al pârtiei de schi din Masivul Rarău, proiect care trebuia să fie deja realizat încă din 2012, necesită fonduri totale în valoare de opt milioane de lei, sumă care urmează să fie alocată de Ministerul Turismului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat, vineri, că pentru finalizarea primului tronson al pârtiei, în lungime de trei kilometri, Guvernul trebuie să aloce opt milioane de lei, cel de-al doilea tronson, de 1,4 kilometri, urmând să fie realizat după soluţionarea problemelor legate de aria protejată în care se află zona.

Negură a menţionat că valoarea lucrărilor realizate până în prezent a fost de 14 milioane de euro, din care în ultimul trimestru al anului trecut au fost alocate 3,3 milioane de euro.

Proiectul pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizat la sfârşitul anului 2012. Lucrările au fost sistate din lipsa finanţării, după ce a fost realizat peste 80 la sută din proiect şi s-au achitat zece milioane de euro pentru lucrările executate până la jumătatea anului 2012.

În septembrie 2016 lucrările au fost reluate, fiind asigurată din partea Autorităţii Naţionale pentru Turism o finanţare de patru milioane de euro, iar gradul de execuţie este acum de 95 la sută.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri şi se va încheia la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PÂRTIE,
INVESTIŢIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.