Cât se câştigă cu Uber în România? Un şofer a dezvăluit sumele

Autor: Florin Casota Postat la 26 septembrie 2017 79106 afişări

Un şofer Uber a mărturisit câţi bani se pot câştiga conducând în Bucureşti pentru Uber, iar suma nu este neglijabilă.

Cât se câştigă cu Uber în România? Un şofer a dezvăluit sumele

Adrian Ciubotaru a distribuit o imagine cu câştigurile sale pe săptămână doar din condus pentru Uber, iar sumele au variat, în funcţie de numărul de ore lucrate.

Ciubotaru a câştigat cel mai puţin în săptămâna 7-14 august, obţinând 306 lei pentru 11 ore de muncă, iar cel mai mult în săptămâna 21-28 august, 1748 de lei pentru 60 de ore de muncă. Sumele afişate reprezintă încasările după ce Uber şi-a luat partea de 25%.

"Din suma totală săptămânală, 10% se duce la firma prin intermediul căreia colaborez cu Uber. De exemplu, în săptâmâna 21-28 august încasările au fost de 1748 de lei, în contul meu au intrat 1573 de lei", scrie şoferul care mărturiseşte că săptămânal cheltuielile (combustibil -GPL, spălătorie, serveţele umede etc) sunt undeva la 22%

"Cheltuielile cu maşina proprie, prevăzute şi neprevăzute, pe termen lung sunt altă discuţie", scrie Ciubotaru.

Aşadar, Ciubotaru a câştigat în ultimele 4 săptămâni 4999 de lei (fără a scădea costurile) şi a lucrat 172 de ore, adică a obţinut 29 de lei pentru fiecare oră petrecută în maşină. "În ultimele 4 săptămâni - cu 2 săptămâni lucrate aproape part-time - am rămas cu 3600 RON după ce am scăzut toate cheltuielile.", a mai scris el.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.