Cât de bogat a fost Nelson Mandela?

Postat la 06 decembrie 2013 779 afişări

Nelson Mandela, primul lider sud-african ales prin vot universal, a încetat din viaţă la vârsta de 95 de ani. Deşi a fost un politician cu notorietatea, subiectul multor cărţi şi documentare şi o importantă personalitate pentru întreg mapamondul, puţini pot estima valoarea averii lui şi a familiei.

Cât de bogat a fost Nelson Mandela?

Datele oficiale arată că averea politicianului sud-african este de 1,5 milioane de dolari şi că familia lui deţine active la aproximativ 110 companii, însă evenimentele caritabile organizate şi sumele donate indică o avere mult mai mare a familiei Mandela.

De asemenea, cei trei copii rămaşi în viaţă şi cei doi nepoţi deţin investiţii majore în companii care se extind pe o gamă largă de sectoare: imobiliar, inginerie de cale ferată, industria minerală, domeniul medical, modă şi chiar divertisment.

Capacitatea fostului preşedinte de a strange bani pentru partidul său şi pentru organizaţiile de caritate nu a fost pusă la îndoială, însă averea personală rămâne un subiect tabu. Cu toate acestea, Nelson Mandela a fost recunoscut pentru generozitatea şi empatia faţă de cetăţeni şi unele gesturi făcute de politician au rămas în istorie. De exemplu, în anul 1994 şi-a tăiat salariul prezidenţial şi a transformat mai mult de o treime din valoarea acestuia într-o donaţie lunară la fondul destinat copiilor.

Veniturile măsurabile ale lui Nelson Mandela sunt cele care provin din drepturile de autor pentru numeroasele sale autobiografii.

Liderul sud-african a încetat din viaţă pe 5 decembrie 2013 la reşedinţa lui din Johannesburg.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-de-bogat-a-fost-nelson-mandela-11745540
11745540
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.