Cât costă Ucraina pentru Rusia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 martie 2014 65 afişări

Un raport al Băncii Mondiale estimează că dacă va continua criza ucraineană, economia Rusiei s-ar putea contracta cu 1,8% în 2014, în timp ce un impact de scurtă durată al crizei ar face ca PIB să crească doar cu 1,1% - la jumătate faţă de estimarea de 2,2% din decembrie.

Cât costă Ucraina pentru Rusia

Raportul a fost întocmit înainte de ultimul val de exod al capitalurilor - estimat de Moscova la 70 mld. dolari pentru primul trimestrul al anului, faţă de 63 mld. dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut - în contextul căderii bursei ruseşti şi al rublei din cauza conflictului din Crimeea.

Rubla a fost moneda emergentă cu cea mai nefavorabilă evoluţie în ultima lună, silind banca centrală să majoreze rata centrală a dobânzii de la 5,50% la 7%. O ieftinire a petrolului şi o continuare a impactului crizei ar pune în continuare presiune asupra monedei ruseşti, apreciază analiştii Lloyds Bank.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
criza,
pib,
economie,
bursa,
petrol,
dobanda,
rubla,
capital
/actualitate/cat-costa-ucraina-pentru-rusia-12361713
12361713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.