Carmen Nilgesz, MOL: „Cel mai dificil a fost să ţinem pasul cu creşterea înregistrată de MOL România în ultimii cinci ani”

Autor: Ioana Matei Postat la 23 august 2017 242 afişări

Carmen Nilgesz coordonează echipa formată din cinci persoane a departamentului de planning & controlling al grupului MOL; responsabilităţile lor ţin de măsurarea performanţei companiei, acordarea de sprijin în implementarea strategiei şi în luarea deciziilor investiţionale, evaluarea proiectelor, managementul si controlul costurilor, evaluarea sistemelor de control intern.

Carmen Nilgesz, MOL: „Cel mai dificil a fost să ţinem pasul cu creşterea înregistrată de MOL România în ultimii cinci ani”

A absolvit Facultatea de Economie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Lucrează din 2005 la MOL unde s-a angajat în funcţia de financial/treasury controller, de unde a evoluat după aproximativ doi ani în funcţia actuală. Cel mai dificil moment din cariera ei se leagă, în mod paradoxal, de creşterea înregistrată de MOL România în ultimii cinci ani: „Cel mai dificil, nu doar pentru mine, ci pentru întreaga echipă, a fost să ţinem pasul cu creşterea înregistrată de MOL România în ultimii cinci ani, să putem gestiona procesele operaţionale tot mai complexe şi să fim adaptaţi condiţiilor în permanentă schimbare de pe piaţa petrolieră. Controllingul devine din ce în ce mai important pentru factorii decizionali din companii în contextul actual.”

Cea mai mare realizare a ei din ultimii ani a fost integrarea raportării situaţiilor financiare ale ENI Romania (transformată în urma achiziţiei în MOL Retail Comerţ) în cadrul MOL într-o perioadă de timp foarte scurtă, în condiţiile în care sistemele utilizate erau complet diferite. Nilgrsz spune că, deşi nu a avut deocamdată vreo iniţiativă în direcţia antreprenoriatului, i-ar plăcea să deţină cândva o fermă de animale şi să fie producător de produse certificate bio.

În ceea ce priveşte planurile ei pe termen lung, spune că îşi doreşte să facă parte din transformarea prin care trece controllingul la nivel global. „Viitorul cere un controller cu abilităţi puternice de comunicare, cu un spirit proactiv, şi care oferă soluţii privind dezvoltarea viitoare a companiei, fiind în acelaşi timp suport de decizie şi partener pentru management. Trebuie explicată fiecare cifră pe înţelesul investitorilor şi a utilizatorilor externi. Este necesară analiza profitabilităţii până în cel mai mic detaliu.”

CARMEN NILGESZ

38 DE ANI

PLANNING & CONTROLLING MANAGER MOL ROMÂNIA

CIFRA DE AFACERI ÎN 2016: 4,7 MLD. LEI   /   PROFIT NET ÎN 2016: 153 MIL. LEI

NUMĂR DE ANGAJAŢI: 213

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.