Care este următorul pol rezidenţial: Ce planuri are grupul Redport pentru Zona Străuleşti – Petrom City

Autor: Roxana Rosu Postat la 19 aprilie 2023 114 afişări

Care este următorul pol rezidenţial: Ce planuri are grupul Redport pentru Zona Străuleşti – Petrom City

Zona Străuleşti – Petrom City are şansele să devină un pol important de dezvoltare imobiliară, odată cu proiectul Infinity Nord, cu deschiderea Şcolii Germane, aşa cum s-a întâmplat în zona Pallady sau Fabrica de Glucoză, iar tranzacţiile care se derulează arată că lucrurile merg în această direcţie, este de părere Cosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport.

”Este foarte importantă deschiderea de zone noi, pentru că piaţa se segmentează şi cererea consumatorului este din ce în ce mai sofisticată, se aşteaptă la produse integrate produse complexe, cu elemente de academic, medical, comercial, lucruri care nu mai pot fi dezvoltate integrat în zonele tradiţionale, unde loturile de teren nu mai sunt la fel de mari. E absolut normal ca zone precum Pallady, Străuleşti, Fabrica de Glucoză, unde există terenuri de suprafaţă mare, să fie targetate de dezvoltatori”.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu-Cristescu şi reprezintă un grup de companii specializate în construcţii, investiţii, dezvoltare şi management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I şi The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiţii de 16 milioane de euro.

Redport Ca­pi­tal şi grupul Mob­ex­pert au finalizat recent procesul de achiziţio­nare a 44.000 mp de te­ren în zona Strău­leşti, lângă Petrom City, într-o tranzacţie cu o valoare de a­pro­ximativ 13 milioane de euro. Terenul a fost cumpărat de la OMV-Petrom. Redport Capital este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori reziden­ţiali autohtoni activi în zona de nord a Bucureştiului.

”Ne-am concentrat pe deschiderea unei zone foarte interesante din punctul nostru de vedere, zona istorică Dămăroaia, respectiv şoseaua Străuleşti. La momentul 2017 era evident că, după deschiderea Petrom City şi având în vedere planul Şcolii Germane, în zonă lucrurile o iau într-o direcţie pozitivă. Am deschis, am lansat zona aceea pentru rezidenţial”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu în cadrul conferinţei ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială 2023.

El a precizat că, atunci când analizează o zonă, are în vedere trei perspective: dacă există componentă academică, unităţi de învăţământ, dacă există componentă medicală şi dacă există componentă de retail.

”În zona Străuleşti există Deustche Schule Bucharest, alte unităţi private şi de stat, aşa că ne-am concentrat pe elementele de retail şi de medical. Vom avea o zonă important de servicii medicale, cu o clinică generală, clinică de tip mama şi copilul, o clinică dentară, farmacie format mare non-stop”.

În cee ace priveşte relaţia cu autorităţile locale, reprezentantul Redport spune că acolo unde companiile pot facilita dezvoltarea infrastructurii, cu un studiu de fezabilitate sau chiar cu un proiect tehnic, o fac în parteneriat cu autoritatea publică. ”Ne bucurăm că sunt autorităţi deschise, care îşi doresc să participe în acest parteneriat cu mediul privat, care îndrăznesc chiar să îşi bugeteze pentru viitoarele lucrări ce vor fi efectuate în baza studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pregătite de mediul privat şi sperăm că pe viitor toată zona aceea va beneficia de aportul nostru şi de acest parteneriat cu autoritatea”.

Noile proiecte rezidenţiale de regenerare urbană sunt susţinute de aşteptările consumatorilor, care îşi doresc  locuinţe mdoerne, nu mai vor să locuiască pe standardul anilor 80-90, care le-a fost oferit de dezvoltatori inclusiv până acum 5-6 ani.

”Vor să trăiască în mileniul acesta, în secolul acesta, au nevoie de toate elementele oferite de tehnologie. Smart house devine un element de educare şi standardul industriei pentru un anumit segment sau o anumită zonă şi orice dezvoltator care face avans calitativ educă pe de-o parte consumatorul şi pe cealaltă parte educă concurenţii”.

Estimările pentru 2023 indică o zonă de platou, în care proiectele bune vor atrage în continuare clienţi.

”Cred că va fi un nou an de maturizare, selecţie şi decantare în rândul dezvoltatorilor şi a proiectelor. Vor porni proiectele bune, vor rămâne pe loc proiectele mai puţin bune, care nu se dovedesc a fi viabile din perspectiva prevânzărilor, din perspectiva finanţărilor bancare, a bancabilităţii în general”.

Dezvoltarea Infinity Nord este prevăzută să înceapă în toamna acestui an, urmând a se desfăşura în mai multe etape până la livrarea completă, estimată a fi în 2030. Proiectul va reprezenta una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din Bucureşti, urmând să ofere şi zone mari de agrement, spaţii comerciale şi opţiuni multiple pentru petrecerea timpului liber.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grup,
straulesti,
petrom,
planuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.