Care este ultima victimă a crizei energiei din Germania

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 29 decembrie 2022 31 afişări

Care este ultima victimă a crizei energiei din Germania

Efectivele de porci din Germania au atins un minim record în condiţiile în care producătorii se confruntă cu costuri în creştere puternică la inputuri, acestea adăugându-se listei de industrii germane afectate de criza energetică, notează CNN.

Ţara înregistra 21,3 milioane de porci pe 3 noiembrie, o scădere de 10% faţă de anul anterior şi de aproape 20% faţă de 2020. Germania a pierdut de asemenea 1.900 de ferme de porci anul acesta, după o scădere de 1.600 în perioada 2020-2021.

În octombrie, ultima lună pentru care există date, costurile de producţie pentru carne au urcat cu aproape 47% faţă de perioada similară a anului trecut.

Mulţi producători din sectoare mari consumatoare de energie şi-au redus producţia, în timp ce unii operează disponibilizări şi îşi relochează părţi din operaţiuni peste graniţe.

Până la 2 milioane de muncitori din Germania ar putea fi plasaţi în programe de şomaj parţial în primăvara anului viitor, în condiţiile în care angajatorii lor se confruntă cu preţuri ridicate la energie şi un potenţial deficit de gaze, arată Marc Schattenberg, economist la Deutsche Bank.

Pentru fermele de porci, costurile de energie nu reprezintă singura problemă. O epidemie de gripă porcină din estul Germaniei, combinateă cu o scădere a exporturilor către China, au dat de asemenea dureri de cap producătorilor, potrivit asociaţiei industriei germane a cărnii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
porci,
energie,
criza,
victima

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.