Care este soluţia inedită la care recurg bucatării care nu vor să îşi deschidă propriul restaurant

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 februarie 2020 343 afişări

O soluţie la care recurg diverşi bucătari înainte de a-şi deschide propriul local, restaurantul improvizat care funcţionează pentru scurtă vreme într-o sufragerie, hambar, cameră de cămin sau alt loc este utilizată de către cei din branşă sau pasionaţi de gătit ca o modalitate de a le prezenta mesenilor cultura din care provin şi tradiţiile ei culinare, scrie New York Times.

Care este soluţia inedită la care recurg bucatării care nu vor să îşi deschidă propriul restaurant

La o fermă din Bucks County, Pennsylvania, bucătarul Omar Tate organizează periodic cine la restaurantul său temporar Honeysuckle, unde le prezintă participanţilor detalii despre viaţa de sclavi a strămoşilor săi şi obiecte găsite pe plantaţia unde au muncit aceştia, fiecare fel de mâncare având poveştile lui. Locul unde funcţionează Honeysuckle nu a fost ales întâmplător, de aici fiind de origine proprietarul care i-a ţinut strămoşii în sclavie.

La scară ceva mai mică activează Leigh-Ann Martin din New Jersey, care organizează cine în sufrageria sa pentru doar patru persoane, denumindu-şi proiectul A Table for Four. Ideea i-a venit după o călătorie în Caraibe, inclusiv la rudele sale din Trinidad, iar în prezent organizează mese cu preparate din această ţară, plănuind meniul cu luni înainte de servire.

Chef de meserie, Stephanie Bonnin, de origine columbiană, primeşte clienţi interesaţi de mâncarea columbiană în sufrageria sa în fiecare duminică. Majoritatea celor care iau masa în acest loc ajung s-o facă pe baza recomandărilor prietenilor. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.