Care este povestea celei mai puternice femei executiv din businessul românesc

Autor: Ioana Matei Postat la 26 iunie 2020 804 afişări

Care este povestea celei mai puternice femei executiv din businessul românesc

„O forţă de muncă echilibrată stimulează creativitatea, inovaţia, iar egalitatea de şanse înseamnă că fiecare individ are posibilitatea de a-şi atinge potenţialul maxim. Diversitatea aduce perspective şi opinii. Te ajută să iei o decizie mai bună”, crede Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

În al treilea an de când se află la conducerea OMV Petrom, pentru Christina Verchere priorităţile sunt folosirea resurselor de gaze din Marea Neagră, reducerea amprentei de carbon a companiei, dar şi păstrarea echilibrului între carieră şi viaţa personală. „Dezbaterea privind schimbările climatice a câştigat avânt şi, în calitate de companie energetică, ne propunem să facem parte din soluţie. Şi cred că România are o şansă pe care puţine ţări o au: resursele de gaze din Marea Neagră. Gazul este soluţia pentru energie, curată şi acesta este un obiectiv cheie pentru noi”, spune executivul. De asemenea, şi-au propus ca până în 2023 să obţină o reducere a gazelor cu efect de seră ale companiei cu până la 27%. Când vine vorba despre prejudecăţile între bărbaţi şi femei, ea sesizează că acestea există în continuare, dar egalitatea de oportunităţi ar trebui să fie un obiectiv spre care să tindem cu toţi. De asemenea, chiar dacă echilibrul între viaţa personală şi profesională este greu de găsit, acesta trebuie să fie de asemenea un obiectiv spre care să tindem. „Tatăl meu m-a încurajat să alerg de la o vârstă fragedă şi asta a fost mai mult decât un hobby sau un stil de viaţă sănătos. M-a învăţat ce este disciplina – este atât despre minte, cât şi despre corp”, descrie Verchere propriul exemplu de găsire a echilibrului.

Profilul Christinei Verchere a apărut în ediţia de anul acesta a anuarului 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.