Care este cel mai căutat talent din lume, pe care toate companiile îl vânează cu disperare, şi pentru care sunt dispuse să plătească salarii astronomice

Postat la 30 noiembrie 2023 2836 afişări

Care este cel mai căutat talent din lume, pe care toate companiile îl vânează cu disperare, şi pentru care sunt dispuse să plătească salarii astronomice

Companiile au nevoie tot mai mare de oameni specializaţi în securitate cibernetică, acesta fiind jobul pentru care cererea a explodat şi nu dă semne de temperare. Având în vedere că tot mai multe companii se mută în online, atacurile cibernetice sunt în creştere şi devin din ce în ce mai complexe. FBI a înregistrat o creştere de 300% a numărului de infracţiuni cibernetice raportate de la începutul pandemiei, scrie CNBC.

Pe măsură ce ameninţarea atacurilor cibernetice creşte, creşte şi cererea de experţi în securitate cibernetică.

Salariul mediu pentru multe locuri de muncă în domeniul securităţii cibernetice depăşeşte 100.000 de dolari. Potrivit BLS, salariul mediu pentru analiştii în domeniul securităţii cibernetice este de 112.000 de dolari, în timp ce salariul mediu pentru managerii în domeniul securităţii cibernetice este de 164.070 de dolari.

În prezent, există aproape 600.000 de locuri de muncă neocupate în domeniul securităţii cibernetice în SUA şi aproximativ 3,5 milioane de posturi vacante la nivel global, spune Lisa Gevelber, director de marketing al Google pentru America, citând o cercetare recentă a Cybersecurity Ventures.

Securitatea cibernetică este unul dintre cele mai „subestimate” locuri de muncă existente, spune Gevelber.

Mulţi oameni presupun că este un domeniu în care este greu să pătrunzi, deoarece este un rol foarte specializat şi tehnic, explică ea, dar ceea ce nu realizează este că nu ai nevoie de o diplomă de licenţă pentru a obţine un loc de muncă bine plătit în acest domeniu - şi odată ce ai obţinut-o, siguranţa locului de muncă este foarte solidă.

„Angajatorii se străduiesc cu adevărat să găsească oameni care se simt confortabil să lucreze în domeniul securităţii cibernetice, dar există o nevoie şi o cerere incredibilă de oameni cu aceste competenţe”, spune Gevelber.

Este unul dintre motivele pentru care Gevelber a fondat Grow with Google, iniţiativa de calificare a gigantului tehnologic, în 2017. Programul online oferă lecţii şi certificări pentru competenţe la mare căutare, cum ar fi securitatea cibernetică şi analiza de date. Certificatul de securitate cibernetică poate fi finalizat în doar 3 luni şi costă 49 de dolari pe lună.

Alte colegii şi organizaţii, inclusiv Amazon Web Services, Columbia University şi University of Pennsylvania, oferă certificate comparabile de securitate cibernetică.

Este nevoie de profesionişti în domeniul securităţii cibernetice în toate industriile, dar există o nevoie deosebit de urgentă în domeniul serviciilor financiare, al asistenţei medicale şi al administraţiei publice, spune Gevelber.

Pe piaţă există, de asemenea, zeci de locuri de muncă în domeniul securităţii cibernetice la distanţă, dintre care unele sunt plătite cu peste 200.000 de dolari pe an.

„Securitatea cibernetică este un domeniu interesant, cu multe oportunităţi de creştere. Companiile pur şi simplu nu pot ocupa aceste locuri de muncă suficient de repede”, a concluzionat directorul de marketing al Google pentru SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nevoie,
oameni,
cerere,
companii,
explozie,
post,
securitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.