Care este cea mai incomodă întrebare la interviul de angajare si cum să răspunzi

Postat la 19 ianuarie 2022 303 afişări

Care este cea mai incomodă întrebare la interviul de angajare si cum să răspunzi

„Este greu să răspunzi la această întrebare, pentru că necesită o mare abilitate de a ne rezuma viaţa şi cariera în câteva fraze”.

Este deosebit de greu pentru persoanele care au avut posturi foarte diferite şi ale căror competenţe provin din domenii de activitate diferite.

Şi este, de asemenea, dificil pentru persoanele care nu au capacitatea de a se concentra asupra celor mai importante aspecte.

„Vorbeşte-mi despre tine” este o expresie pe care majoritatea intervievatorilor o pot folosi în cadrul unui interviu de angajare. Dar întrebarea nu este folosită pentru a sparge gheaţa, răspunsul tău are o importanţă mai mare decât îţi imaginezi.

Problema este că nu toţi candidaţii la un loc de muncă profită de această ocazie pentru a evidenţia ceea ce consideră că este cel mai relevant în ceea ce priveşte experienţa lor profesională şi competenţele personale.

Pentru unii, aceasta poate fi o întrebare foarte intimidantă atunci când nu au pregătit un scurt scenariu care să le permită să convingă intervievatorul că se potrivesc profilului pe care îl caută compania.

De aceea, sfătuiesc experţii, merită întotdeauna să ai pregătit un scurt discurs despre tine, care poate servi la transformarea oricărei întrebări generale într-o oportunitate.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajare,
interviu,
competente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.