Campioni la sărăcie. România are a treia cea mai mare rată de deprivare materială severă din UE

Postat la 24 aprilie 2018 161 afişări

Peste 19% dintre români sunt „deprivaţi material sever”, adică nu îşi permit cel puţin patru din următoarele cheltuieli: plata facturilor la timp, încălzirea adecvată a locuinţei, cheltuieli neprevăzute, consumul regulat de carne, o vancanţă departe de casă, o maşină, un telefon sau o maşină de spălat, potrivit datelor Eurostat.

Campioni la sărăcie. România are a treia cea mai mare rată de deprivare materială severă din UE

În România, rata de deprivare materială severă a ajuns la 19,4% în 2017, a treia cea mai mare rată din UE, după cea din Bulgaria (30%) şi Grecia (21,1%), potrivit sursei citate.

 

Cu toate acestea, România a înregistrat cea mai mare scădere a procentului persoanelor defavorizate din punct de vedere material, o scădere  de 4,4%, de la 23,8% în 2016, la 19,4% în 2017, potrivit Eurostat.

 

Ţările cu cea mai mică rata de deprivare materială severă din UE, de sub 3%, sunt Suedia (0,8% în 2016), Luxemburg (1,6% în 2016), Finlanda (2%) şi Olanda (2.6%).

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.