Cad capete la unul dintre cei mai mari jucători din lumea bancară: Peste 3.000 de angajaţi ai gigantului Morgan Stanley urmează să fie disponibilizaţi pe fondul îngrijorărilor privind recesiunea şi încetinirea tranzacţiilor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 02 mai 2023 54 afişări

Cad capete la unul dintre cei mai mari jucători din lumea bancară: Peste 3.000 de angajaţi ai gigantului Morgan Stanley urmează să fie disponibilizaţi pe fondul îngrijorărilor privind recesiunea şi încetinirea tranzacţiilor

Morgan Stanley, unul dintre cei mai mari giganţi ai sistemului bancar, se pregăteşte să disponibilizeze peste 3.000 de oameni. Concedierile fac parte dintr-o strategie de reducere a cheltuielilor, venită pe fondul temerilor legate de recesiune şi îngrijorărilor privind încetinirea tranzacţiilor, scrie Bloomberg.

Managerii de la vârful băncii vor să elimine a aproximativ 3.000 de locuri de muncă la nivel global până la sfârşitul acestui trimestru, potrivit unor surse din interiorul instituţiei.

 Aceasta ar însemna aproximativ 5% din personal, excluzând consilierii financiari şi personalul care îi sprijină în cadrul diviziei de gestionare a averilor.

Se aşteaptă ca grupul bancar şi de tranzacţionare să suporte o mare parte din reduceri. Un purtător de cuvânt al Morgan Stanley, cu sediul la New York, care are aproximativ 82.000 de angajaţi, a refuzat să comenteze situaţia.

Reducerile vin la doar câteva luni după ce firma a tăiat anterior aproximativ 2% din forţa sa de muncă.

Cele mai mari bănci de pe Wall Street s-au confruntat cu probleme în primul trimestrul, atunci când comisioanele obţinute din ajutorul acordat companiilor la preluări şi strângerea de capital – un indicator al sănătăţii economice – s-au prăbuşit.

Obiectivul Fed de a a limita inflaţia prin majorarea ratelor şi ultimele falimente bancare din SUA au încetinit şi mai mult tranzacţiile şi au sporit teama clienţilor pentru banii lor.

În primul trimestru, profitul Morgan Stanley a scăzut faţă de anul precedent, din cauza unei contractări a activităţii de tranzacţionare, cu un declin de 32% în activitatea de consultanţă în domeniul fuziunilor şi de 22% în investiţiile în acţiuni.

 Analiştii prognozează că veniturile din comisioanele bancare vor fi în linie cu câştigul de anul trecut - care a fost aproximativ jumătate din cele 10,3 miliarde de dolari pe care banca le-a obţinut în 2021, un an marcat de o frenezie a tranzacţiilor.

Morgan Stanley a redus în decembrie aproximativ 1.600 de locuri de muncă. Apoi, Goldman Sachs Group Inc. a eliminat aproximativ 3.200 de posturi în ianuarie, într-una dintre cele mai mari reduceri de personal din istoria sa. Jane Fraser, CEO-ul Citigroup a declarat luni că banca sa se pregăteşte să facă ajustări în ceea ce priveşte personalul de la nivelul ramurii de investiţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.