Bursă. iHunt vrea să emită obligaţiuni de maximum 12 mil. lei, la o valoare a dobânzii între 8% şi 10% pe an

Autor: Tibi Oprea Postat la 22 martie 2024 53 afişări

Bursă. iHunt vrea să emită obligaţiuni de maximum 12 mil. lei, la o valoare a dobânzii între 8% şi 10% pe an

iHunt Technology Import-Export (simbol bursier HUNT), furnizor şi producător de telefoane mobile şi gadgeturi listat pe piaţa AeRO, a convocat acţionarii în data de 23 aprilie pentru a aproba un program de emisiune de obligaţiuni corporative neconvertibile în acţiuni, negarantate în limita a maximum 12 mil. lei.

Obligaţiunile denominate în lei ar urma să aibă o valoare nominală de 100 de lei, o scadenţă cuprinsă între trei şi şase ani, cu opţiune de răscumpărare anticipată şi o valoare maximă a dobânzii cuprinsă între 8% şi 10% pe an, plătibilă trimestrial sau semestrial.

Programul se va derula într-una sau mai multe runde de emisiune de obligaţiuni în perioada stabilită de consiliul de administraţie în cadrul unui interval de trei ani de la data publicării în Monitorul Oficial al României. Ulterior emiterii, acestea vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

iHunt a anunţat o pierdere netă de 1,23 mil. lei în 2023, de la un profit net de 4,5 mil. lei în 2022, în contextul unor afaceri de 43,2 mil. lei, în scădere cu 15,55%, arată datele din raportul financiar anual preliminar.

Compania are 36,4 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 52,3% de Cezar Cătălin Stroe. Acţiunile HUNT înregistrează o scădere de 18,1% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 2,9 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bursa,
BVB,
iHunt,
obligatiuni,
dobanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.